Vill du sälja rött guld? Guldbrev köper det!

Rött guld köpes! Guldbrev köper alla föremål som är tillverkade av äkta guld. Vi köper alltså rött, vitt och gult guld och betalar våra kunder baserat på vikt och guldhalt i karat – oavsett färg.

Enkelt och smidigt att sälja rött guld

Guldbrev tillhandahåller en enkel och smidig tjänst där försäljningsprocessen är trygg och går fort. Att sälja oanvänt guld är ett populärt alternativ till dyra lån eller pantbelåning som upptäcks av allt fler. Många svenskar har oanvända guldsmycken hemma som enkelt kan omsättas i pengar. Pengarna har du redan inom 24 timmar efter att ditt guld blivit värderat. Skickar du in ditt guld på en måndag kan du få pengarna utbetalda redan under tisdagen.

I värderingen tas ingen hänsyn till föremålens skick; det spelar alltså ingen roll om de smycken i rödguld du vill sälja är trasiga, omoderna eller har personlig gravyr. Beställ ett Guldbrev för att sälja rött guld till Guldbrev redan idag! Så här går du tillväga:

 • Använd formuläret här på sidan för att beställa hem ditt guldbrev. Det skickas alltid samma dag om beställningen kommer in en vardag före kl. 17, vilket innebär att du oftast har det i brevlådan nästföljande vardag.

 • Allt rött guld, vitt guld eller andra guldvarianter placeras i säkerhetspåsen, och allt returneras i ett förfrankerat returkuvert.

 • När vi tagit emot ditt guld värderas det genom att karathalt och vikt fastställs. Vi återkommer med ett pris och fortsätter processen först efter 30 dagar genom att smälta och raffinera guldet. Dina pengar betalas dock ut direkt när vi meddelat dig guldpriset!

Guldbrev samarbetar med Svenska Posten för att din leverans ska vara så säker som möjlig. Brevet som du returnerar guldet i skickas som värdepost. Vi försäkrar dessutom din leverans upp till 10 000 kr för att du som kund ska känna fullständig trygghet med att skicka iväg rött guld och andra guldföremål för värdering hos Guldbrev. Du kan även följa hela processen på "Mina sidor" här på vår hemsida och se var ditt rödguld befinner sig.

Du har ingen skyldighet att fullfölja din försäljning om du av någon anledning inte skulle vara nöjd med tjänsten. Allt rött guld du vill sälja kommer att smältas ner och vår verksamhet innehar tillstånd av Polisen, vilket är till för att förhindra häleriverksamhet.

Sälj rött guld till Guldbrev och tjäna ihop lite extra pengar redan idag!

Vad är rött guld?

Nästan allt guld som används till smycken blandas ut med andra metaller för att öka hållfastheten (rent guld är för mjukt). Andelen guld i de här legeringarna är också vad som avgör guldets karathalt. Rent guld kallas för 24 karat, medan lägre karathalter har successivt högre andelar andra metaller.

Ringar i Rött, Vitt och Gult guld

Rött guld har som namnet antyder en rödare färg jämfört med andra guldvarianter (se bilden till vänster). Den röda färgen kommer av att guldet blandats ut med koppar. Ju mer koppar desto rödare färg. Vill man istället ta fram vitguld blandas guldet ut med ljusare metaller.

Rött guld förekommer oftast i smycken och över hela världen. Rött guld brukar oftast innehålla 3/4 guld vilket är detsamma som 75 % eller 18 karat. Det inte ovanligt att guldhalten är lägre eller ibland något högre, men 18 karat är överlag den allra vanligaste karathalten i svensktillverkade smycken.

Du kan själv ta reda på karathalten genom att leta efter stämplar. Handlar det om rött guld är det med stor sannolikhet ett smycke, som bör vara försett med kontrollstämpel och finhalt i karat. Finhalten kan uttryckas i tusendelar, t.ex. "750" om smycket är 18 karat.

Om du väljer att sälja guldsmycke i rött guld till Guldbrev får du endast betalt för guldet, men det har ingen praktisk betydelse eftersom kopparns värde är mikroskopiskt jämfört med guldet.

Skicka in och sälj allt rött guld du vill och tjäna extra pengar på ditt röda guld.

Beställ inom
Tim
00:
Min
00:
Sek
00

så skickar vi ditt Guldbrev idag.
Ditt Guldbrev® skickas hem till den folkbokföringsadress som ditt personnummer är knutet till varför vi behöver denna uppgift.

 • Pengar senast 24h efter värdering

 • Högt förtroende hos Trustpilot

 • Försäkrat genom Postens REK-brev

 • Återvinning av guld är hållbart

Sälj guld till vårt högsta guldpris

Uppdaterat 2024-05-21

(per gram för 24 karat)

 • 14k
 • 18k
 • 20k
 • 24k

Gäller guldtackor från Boliden som skickas nästkommande vardag, maximerat till 25 gram/person. Se vår prislista, villkor för pris med snabbhetsbonus och villkor för våra högsta priser här.

Beställ gratis guldbrev