Frågor & svar

 • Hur beställer jag ett Guldbrev®?

  Du kan beställa hem ditt Guldbrev på flera olika sätt:

  1. Via internet - Använd beställningsformuläret här på hemsidan.
  2. Via mobilen (mobilversion av Guldbrev.se)
  3. Via kundtjänst (08-12 00 28 00)
 • Har ett Guldbrev jag beställt och fått hem något "utgångsdatum"?

  Nej, om du redan fått hem ett Guldbrev kan du använda det när du vill.

 • Är det tryggt att skicka in sitt guld via rekommenderat brev (REK-brev)?

  Ja, ditt guld skickas inte in via vanlig post, dvs. du lägger inte ditt guld i en vanlig brevlåda utan lämnar in Guldbrevet hos ditt lokala postombud i ett rekommenderat brev (REK-brev). När du gör detta får du ett kvitto som är ditt värdebevis på att ditt guld automatiskt är försäkrat. När Guldbrevet väl kommer fram till oss måste vi kvittera ut det. Allt för att försäljningsprocessen ska vara så säker som möjlig. Du kan även följa din rekommenderade försändelse på Postens egna sidor.

 • Har Guldbrev någon butik man kan besöka?

  Nej tyvärr. Samtidigt är detta anledningen till att vi kan hålla några av marknadens absolut högsta guldpriser när du valt att sälja guld till oss. Låga kostnader = högre guldpriser för dig!

 • Hur lång tid efter det att jag skickat in mitt guld får jag betalt?

  Vi betalar ut dina pengar till dig så snart vi värderat guldet som kommit oss tillhanda, samt mottagit kontonummer från dig. Vi gör överföringen till ert kontonummer inom loppet av 24 timmar efter att du angivit kontonummer. Vi kan även göra en betalning via avi om det önskas.

  Logga in på Mina Sidor när värderingen är klar och ange kontonummer, samt se status på ditt ärende.

 • Hur vet jag att ni väger och värderar mitt guld så att det blir rätt?

  Se menyn "Så värderas guldet" ovan för mer detaljerad beskrivning. Här följer en kort sammanfattning:

  Allt guld vägs på guldvågar godkända av EU och som kalibreras av SP Statens Sveriges Tekniska Forskningsinstitut med jämna mellanrum. Ditt guld värderas av våra välutbildade guldvärderare med många års erfarenhet. Guldets karathalt identifieras med hjälp av skraptester och kungsvatten. Även en magnet kan användas för att snabbt se om ett föremål är av guld eller ej (guld är ej magnetiskt). Kungsvattnet vi använder finns för olika karathalter och penslas på skrapstenen där guldkorn fastnat.

 • Hur kan jag få snabbhetsbonus för mitt guld?

  För att erhålla snabbhetsbonus för ditt guld ska du skicka in ditt guld senast vardagen efter du mottagit ditt Guldbrev® i din brevlåda.

  Om du exempelvis erhållit ditt Guldbrev® från oss på en måndag så måste du returnera det senast på tisdagen via post till oss för att erhålla priset med snabbhetsbonus. Om du erhållit ditt Guldbrev® på en fredag så måste du returnera det senast på måndagen via post till oss för att erbjudandet ska gälla (samma princip gäller även vid helgdagar).

 • Jag blir osäker på hur jag ska beskriva föremålen i avtalsdelen?

  Det som är viktigt med avtalet är att det är signerat och att antalet guldföremål stämmer överrens med det som ligger i säkerhetspåsen. Vi dokumenterar allt guld vi köper så att Polisen enkelt kan gå igenom stora mängder av vårt guld för att kunna hitta eventuellt stulet guld. Det spelar därför mindre roll om du skriver "guldbrosch" eller "smycke i guld" på avtalsdelen.

 • Tar ni ut någon värderingsavgift?

  Nej, vi har ingen värderingsavgift utan erbjuder en kostnadsfri värdering.

 • Om jag ångrar mig, kan jag då få tillbaka mitt guld?

  Självklart kan du få tillbaka de föremål du inte vill sälja. Du har returrätt i fem dagar från att vi mottagit och värderat dina föremål. Vi tar 199 kronor i avgift för att täcka vår försäkrings- och portokostnad, men i övrigt tillkommer inga avgifter.

  En retur kan ta upp till 14 dagar då vi förvarar guldet i en extern värdedepå. Vid retur beställer vi tillbaka guldet därifrån.

  Den vanligaste anledningen till retur är om något inskickat föremål inte visar sig vara i guld men det går givetvis även att få retur på föremål i äkta guld. Behöver du mer information är du välkommen att kontakta kundservice!

 • Vad händer om mitt Guldbrev försvinner?

  När du skickar in ditt guld till oss görs det i Postens REK -brev. Ditt guld blir automatiskt försäkrat med upp till 10 000 kronor. Har du guld som är värt mer än 10 000 kronor går det bra att beställa flera Guldbrev så du kan dela upp din försändelse.

  Postens REK-brev är ett av de säkraste sätten att skicka föremål och alla fraktkostnader står vi för.  När du väljer Guldbrev ingår även försäkringen till oss utan extra kostnad. Om ditt REK -brev mot alla odds skulle försvinna så ersätter vi dig för din skada enligt följande villkor:

  Vid försvunnen guldförsändelse erhåller försäkringstagaren en skadeersättning om inlämningskvitto i original kan uppvisas. Ersättningen baseras på den av Postombudet registrerade vikt på kassakvittot vid inlämningstillfället, med avdrag för vikten för brevmaterialet. Försäkringstagarens ersättning baseras på vikten samt dagsaktuellt guldpris för 18 karat*, om inte annan karathalt framgår av inlämnade dokument.

  * Majoriteten av allt guld vi köper är 18 karat.

 • Vad innebär er prisgaranti?

  Med vår prisgaranti uppdaterar vi vårt pris om en annan likvärdig Internetguldköpare erbjuder ett högre pris.

  För att använda dig av vår prisgaranti ska du som kund skriftligen, inom fem dagar från den dagen vi mottog och värderade föremålen, styrka att en likvärdig Internetguldköpare har erbjudit ett högre pris per gram (eventuella kampanjpriser gäller ej).

  Det innebär alltså att vi betalar ut mellanskillnaden!

  Med likvärdig Internetguldköpare menas en verksamhet som uteslutande bedrivs över Internet, som inte handlar med stenar och som enbart baserar värderingen på guldvärdet, dvs utgår från vikt och karat. Det ska inte heller förekomma försäljning av guldföremål. Lokala guldköpare omfattas därmed inte av vår prisgaranti.

  Ni kan läsa mer om vår prisgaranti i våra villkor.

 • Får ni ofta in stulet guld?

  Vi har datasystem för att ertappa stulet guld. Allt guld dokumenteras och lagras så att Polisen enkelt ska kunna gå igenom stora mängder guldföremål på kortast möjliga tid. Vi har ett nära samarbete med Polisen som när som helst kan komma och göra stickprover. Detta gör Guldbrev till den minst lyckosamma köparen för tjuven att sälja guld till! Vi har våra egna metoder för att hjälpa Polisen att identifiera stulet guld.

 • Vad har ni för öppettider?

  Mån - Fre 09.00 - 17.00 är våra vanliga öppettider. Kolla dock "Kontakta oss" där vi skriver om dessa normala öppettider inte skulle gälla någon dag eller speciell helgdag. Det går dock bra att beställa hem ett Guldbrev när som helst på dygnet, året runt, men uppgifterna behandlas först nästkommande arbetsdag.

 • Köper ni silver?

  Ja vi köper silver. För att vi ska köpa silvret måste det inneha en finhaltstämpel, exempelvis 925 eller 830.

  Det går bra att skicka in guld och silver blandat i samma påse.

 • Köper ni stenar/pärlor?

  Det går bra att skicka in föremål som har stenar eller pärlor. Dock värderar vi ej dessa och man får ej betalt för dem, då de sällan har ett andrahandsvärde.

  Önskar man behålla stenarna/pärlorna rekommenderar vi att man plockar bort dessa innan man skickar in sina föremål. Det gör ingenting om man skadar föremålet i samband med detta.

Fick du inte svar på din fråga? Ring oss på: 08-12 00 28 00

Telefontider är Måndag - Fredag 09.00 - 17.00

Beställ inom
Tim
00:
Min
00:
Sek
00

så skickar vi ditt Guldbrev idag.
(Tiduret ovan är ej kopplat till ev. erbjudanden)
Paragraf 9 i förordningen om handel med begagnade varor (SFS 1999:272) kräver att samtliga kunders identitet kan styrkas. Ditt Guldbrev® skickas hem till den folkbokföringsadress som ditt personnummer är knutet till varför vi behöver denna uppgift.

 • Pengar senast 24h efter värdering

 • 5 dagars ångerrätt

 • Högt förtroende hos Trustpilot

 • Fri frakt och försäkring ingår

Sälj guld till vårt högsta guldpris

(per gram för 24 karat)

 • 14k
 • 18k
 • 20k
 • 24k

Gäller guldtackor från Boliden som skickas nästkommande vardag, maximerat till 25 gram/person. Se vår prislista, villkor för pris med snabbhetsbonus och villkor för våra högsta priser här.

Beställ guldbrev