Fakta om guld

Guld är en mytomspunnen metall – den ädlaste och en av de mest dyrbara vi har. Den latinska beteckningen är Aurum, oftast förkortat till den kemiska beteckningen Au. Genom tiderna har guld använts som betalningsmedel, smycken och på senare tid även inom industrin. Guld hittas och bryts i underjordiska ådror, där det uppträder i berggrunden som små, små korn, men det kan även vaskas fram i vattendrag eller brytas i dagbrott.

Guld kan i regel ses med blotta ögat tack vare den glänsande, gulaktiga färgen. Metallen är dessutom oerhört mjuk och kan användas i alla möjliga sammanhang från örhängen till stridsflygplan. Guld har otroligt hög densitet och kan pressas till så kallat bladguld, som kan bli så tunt att det nästan svävar i luften. Som tunnast kan guld i denna form bli 0,0001 millimeter i tjocklek.

Var hittar man guld?

Guldfyndigheter kan inte bara göras i underjorden, utan även i de flesta svenska hem. Nästan alla har guld i form av guldsmycken, bestick eller guldhalsband hemma. Många gånger kan detta guld vara sådant som glömts bort, eller som inte används.

Oavsett vilket handlar det om ett värde som inte kommer till användning. Denna insikt har lagt grunden till vår affärsidé: Att ge dig som privatperson tillgång till ett snabbt, enkelt och tryggt sätt att omvandla ditt guld till pengar. Så här går det till när guld blir pengar med Guldbrev.

Så säljer du ditt guld

Börja med att beställa ett Guldbrev från oss. Enklast beställer du Guldbrevet via vår sajt eller kundtjänst. Om din beställning inkommer före klockan 17.00 så får du Guldbrevet levererat till din hemadress redan nästa vardag.

I Guldbrevet finns alla nödvändiga instruktioner och en säkerhetspåse som du stoppar ditt guld i. Därefter går du till ditt närmaste postombud och skickar Guldbrevet och ditt guld till oss. Så fort ditt guld nått oss skrider våra erfarna värderare till verket.

Så värderas ditt guld

För att sätta en korrekt prislapp på ditt guld så måste det först genomgå en minutiös granskning. Våra värderare använder olika instrument och kemiska lösningar för att kontrollera hur rent ditt guld är. Den här processen kallas också för probering. Du kan läsa mer om hur pris sätts.

Det finns guld i bland annat halterna 14 karat, 18 karat, 20 karat, 24 karat. När karathalten på ditt guld har bestämts är det dags för nästa steg i värderingen – vägningen. Denna sker med hjälp av EU-godkända specialvågar som konstruerats för att väga just guld.

Eftersom guldpriset per gram är flera hundra kronor för vissa karathalter kan du alltså förlora stora pengar på att sälja guld till ett företag utan riktiga guldvågar. Dessa vågar är dyra, varför många mindre guldköpare tyvärr inte använder godkända guldvågar som regelbundet kontrolleras av extern part.

Våra specialvågar för guld kontrolleras av SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut, allt för att du ska få exakt rätt pris när du vill sälja guld.

Gammalt guld blir nya pengar

Så snart karathalten och vikten har kontrollerats stämmer våra värderare av mot den dagsaktuella guldkursen. Därefter meddelas du att värderingen är klar via E-post. Därefter kan du logga in på Mina sidor och ange kontonummer. Betalningen för ditt guld bearbetas inom 24 timmar efter att vi mottagit ditt kontonummer. Du kan även få betalt via avi om du önskar.

Att sälja guld ska vara tryggt och enkelt! Det ger bra med pengar, det är tryggt och du får pengarna i din hand på nolltid. En inkomst är bra, en extra inkomst är guld.

Allt fler säljer guld

Idag finns det många företag som köper guld. Det är bra tycker vi, eftersom mångfald och konkurrens hjälper dig som kund. Det kan också innebära att det blir svårt att välja rätt. Med över 100 000 kunder i Norden vågar vi lova att du blir nöjd om du väljer Guldbrev när du vill sälja guld. Bra pris, enkelt förfarande, trygg hantering och snabb betalning – det är helt enkelt guld. Varmt välkommen till Guldbrev!

Guld - Såhär går det till att sälja guld

Guld har sålts eller bytts i tusentals år. Guld är en av våra få grundmetaller och det som gör guldet unikt är att det inte åldras som många andra metaller. Ett guldföremål som är 10 000 år (om det hade funnits) hade varit nästintill lika lätt att putsa upp till nyskick som ett guldföremål du köpt idag.

"Guld köpes" har man kunnat läsa så länge människan kunnat läsa och det har alltid varit en metall som varit högt eftertraktad – så vad är det då som är nytt?

Sälja Guld på nätet

Det som egentligen är nytt med guldhandeln idag är att du lätt kan sälja guld utan att behöva jaga runt efter högst guldpris och mest seriösa guldköpare. Du hittar snabbt den informationen via nätet och det är kanske därför du läser denna text.

Om du säljer ditt guld till oss är det viktigt att känna till att det först och främst färdas i Postens rekommenderade brev som i vårt fall dessutom är försäkrat upp till 10 000 kronor. Detta gör försäljningsprocessen trygg, säker och effektiv. Vidare är vi en stor guldköpare med många års erfarenhet. Vi kan Guld!

Beställ ett Guldbrev för att sälja dina guldföremål, fyll i vårt formulär här på hemsidan! Sälj ditt guld och gör en snabb affär.

Jämför gärna vårt guldpris med andra aktörer, det tål vi!

Har du några frågor?

E-post: [email protected]

Telefon: 08-12 00 28 00

Trustpilot

Guldbrev högt rankat gällande nöjda kunder i kategorin Pengar enligt Trustpilot

Beställ inom
Tim
00:
Min
00:
Sek
00

så skickar vi ditt Guldbrev idag.
Ditt Guldbrev® skickas hem till den folkbokföringsadress som ditt personnummer är knutet till varför vi behöver denna uppgift.

  • Pengar senast 24h efter värdering

  • Högt förtroende hos Trustpilot

  • Försäkrat genom Postens REK-brev

  • Återvinning av guld är hållbart

Sälj guld till vårt högsta guldpris

Uppdaterat 2024-06-16

(per gram för 24 karat)

  • 14k
  • 18k
  • 20k
  • 24k

Gäller guldtackor från Boliden som skickas nästkommande vardag, maximerat till 25 gram/person. Se vår prislista, villkor för pris med snabbhetsbonus och villkor för våra högsta priser här.

Beställ gratis guldbrev