Sälja guldsmycken till Guldbrev – snabbt, enkelt och säkert

Guldsmycken

Vill du sälja guldsmycken? Då har du hittat rätt köpare! Guldbrev köper alla slags smycken du vill sälja så länge de består av guld.

Att sälja guldsmycken till Guldbrev är en riktigt bra affär eftersom vi betalar bra för ditt guld. Det höga priset beror på att guldpriserna har stigit kraftigt den senaste tiden. Guldbrev är en stor aktör och kan därför gå ner i marginal för att ge dig som kund ett så bra guldpris som möjligt.  Kunder från hela landet väljer att sälja smycken till Guldbrev dagligen. Än så länge har vi haft över 100 000 nöjda kunder – bli en du också! Vill du sälja silver? Vi köper även silver av dig som säljer guld till oss. 

Att sälja smycken till Guldbrev är inte svårare än så här:

 • Fyll i formuläret längs upp på sidan så skickar vi ut ett guldbrev till dig snarast möjligt (läs mer under "så fungerar det"). Guldbrevet skickas till den adress där du är mantalsskriven (folkbokförd). Du får ditt guldpaket hem i brevlådan redan dagen efter tillsammans med ditt guldavtal.

 • Du fyller i ditt avtal och skickar tillbaka det till oss, tillsammans med de guldsmycken du vill sälja i den förseglade säkerhetspåsen. Försändelsen sker med rekommenderat brev (REK) som medföljer utan kostnad. Dina guldsmycken är också skyddade av en särskild försäkring som täcker värden upp till 10 000 kr under transporten.

 • När du sedan skickat tillbaka guldet till oss värderas det genom att våra experter kontrollerar vikt och karathalt.

 • Efter värderingen betalar vi ut pengarna till dig inom 24 timmar! Du kan även följa hela processen via Mina sidor här på Guldbrev.se och uppge det kontonummer där du vill få pengarna insatta.

När du säljer smycken till oss gör du det helt utan förpliktelser och kan ångra dig i efterhand. Att sälja sina oanvända guldsmycken till Guldbrev är med all sannolikhet bättre än att låta dem samla damm i en byrålåda. För pengarna kan du köpa något annat, kanske rent av nya guldsmycken som passar dig bättre! Vi köper alla slags guldsmycken, oavsett design och även om de är trasiga. Däremot köper vi inte smycken som inte är tillverkade i guld. Guldsmycken som består till huvuddel av annat material, men som har ett tunt överdrag av guld - ett smycke "i double" - köper vi inte. Om du är osäker på om ditt smycke är i double, skicka in det till oss så kontrollerar vi detta i värderingsprocessen. Om det skulle visa sig att smycket är i double så skickar vi tillbaka det till dig.

Vi har tagit bort dyra mellanhänder, vilket innebär fördelar för dig som säljer guldsmycken till oss. Vi köper in ditt guld och återvinner det genom att smälta ner det och sälja det vidare. Våra höga priser beror på flera olika faktorer, inklusive att vi inte har några dyra butiker på fina gator runt om i landet som måste finansieras av höga marginaler på det guld som köps in. Dessutom har vi arbetat med guld under många år och har effektiva rutiner. Säkerhetsaspekten och de snabba utbetalningarna är ett par extra plus för dig som kund.

Prisgaranti när vi köper guldsmycken

Dina guldsmycken köpes med prisgaranti. Vi erbjuder ett guldpris för dina guldsmycken som tål att jämföras. Kan du hitta någon annan guldhandlare på Internet som betalar mer för dina guldsmycken så betalar vi ut mellanskillnaden. Läs mer om detta i våra villkor.

Så värderas dina guldsmycken

Termen guldsmycken innefattar de allra flesta guldföremål utöver guldtackor och mynt. Har du lite varierande guldsmycken att sälja, som ett halsband, en guldkedja, en brosch och en ring – alla med olika guldhalter – kan det vara svårt att bilda sig en uppfattning om värdet på egen hand. Men du kan faktiskt själv ta reda på ungefär hur mycket pengar dina guldsmycken är värda.

Först och främst stämplas alla guldsmycken som tillverkas i Sverige med tre kronor i form av en kattfot (kallas därför i folkmun för just "kattfoten"). Den stämpeln är en garanti för att ett föremål är gjort av ädelmetall. I anslutning till kattfoten finns en stämpel som anger hur stor andel guld det är i smycket, d.v.s. finhalten.

Finhalten är angiven i tusendelar, så stämpeln 750 betyder att guldsmycket till 750/1000 är guld, vilket också är detsamma som 18 karat. Om du har guldsmycken i 18 karat och vill se på ett ungefär vad vi betalar för dessa, använda vårt reglage till höger och se guldpris 18k. Stämpeln 585 (tusendelar) betyder 14 karat. Det går aldrig att säga att något är gjort av 100 % rent guld, men det närmaste man kan komma är 24 karat, eller stämpeln 999 – en märkning som är sällsynt på smycken och i stort sett bara förekommer på guldtackor. Det finns smycken med mycket höga guldhalter, men det är förhållandevis ovanligt.

När du känner till finhalten räcker det med att väga dina guldsmycken för att ta reda på hur mycket pengar de är värda. Använd gärna reglagen i verktyget här i högerspalten för att göra det så enkelt som möjligt.

Uppdaterade priser

Guldpriset per gram varierar lite från dag till dag på världsmarknaden och vi på Guldbrev anpassar våra inköpspriser efter världsmarknadspriset. Det priset gäller rent guld och är inte direkt överförbart till guldsmycken (om inte finhalten är 24K), men priserna här på Guldbrev.se gäller respektive karathalt. Guldpriset har gjort en spännande resa uppåt under de senaste åren – därför kan vi erbjuda ett mycket bra pris för dina guldsmycken!

Har du några frågor?

E-post: [email protected]

Telefon: 08-12 00 28 00

Trustpilot

Guldbrev högt rankat gällande nöjda kunder i kategorin Pengar enligt Trustpilot

Beställ inom
Tim
00:
Min
00:
Sek
00

så skickar vi ditt Guldbrev idag.
(Tiduret ovan är ej kopplat till ev. erbjudanden)
Paragraf 9 i förordningen om handel med begagnade varor (SFS 1999:272) kräver att samtliga kunders identitet kan styrkas. Ditt Guldbrev® skickas hem till den folkbokföringsadress som ditt personnummer är knutet till varför vi behöver denna uppgift.

 • Pengar senast 24h efter värdering

 • 5 dagars ångerrätt

 • Högt förtroende hos Trustpilot

 • Fri frakt och försäkring ingår

Sälj guld till vårt högsta guldpris

(per gram för 24 karat)

 • 14k
 • 18k
 • 20k
 • 24k

Gäller guldtackor från Boliden som skickas nästkommande vardag, maximerat till 25 gram/person. Se vår prislista, villkor för pris med snabbhetsbonus och villkor för våra högsta priser här.

Beställ guldbrev