Guld köpes till toppkurser

Idag finns det många företag som köper guld och det råder heller ingen brist på skyltar med texten guld köpes i Stockholm, Göteborg, Malmö och även i mindre städer. Det tycker vi är bra, eftersom det betyder att du som vill sälja guld har bättre möjligheter att hitta ett erbjudande som passar just dig.

Men med fler val för ögonen blir det också svårare att välja rätt. Utmaningen ligger förstås i att hitta ett företag som köper guld till ett riktigt bra pris, men det finns också andra faktorer som spelar in. Säkerheten är viktig, inklusive tryggheten i att försändelsen är försäkrad, att det går att ångra sig och att köparen har gott rykte.

För att förenkla ditt val så erbjuder Guldbrev alltid ett mycket attraktivt pris som uppdateras regelbundet i takt med världsmarknadspriset. Vi vågar till och med påstå att vi erbjuder ett av marknadens högsta guldpris bland de företag du hittar när du söker på "guld köpes". Pengarna betalas dessutom ut redan inom 24 timmar efter att vi har värderat ditt guld. Vi köper ditt guld i några få enkla steg:

 • Beställ ett guldbrev längst upp på den här sidan. Då får du redan nästa dag (om du beställer innan klockan 17:00) ett guldbrev med posten. 

 • Fyll i avtalet, signera och lägg dina guldföremål i den medföljande säkerhetspåsen. Skicka guldet till oss kostnadsfritt med REK-brev (medföljer) via ditt närmaste postombud. Försändelsen är försäkrad upp till 10 000 kr.

 • När det guld vi ska köpa kommer in till Guldbrev värderas det och därefter får ni ett meddelande via E-post. Nu kan du logga in på Mina sidor och ange kontonummer för utbetalning. När vi har mottagit kontonumret bearbetar vi utbetalningen inom 24 timmar.

Guld köpes med trygghet i fokus

För att köpa guld på ett trovärdigt sätt krävs mer än att bara erbjuda ett av marknadens bästa guldpriser. För oss på Guldbrev handlar det inte minst om att erbjuda dig trygghet i guldförsäljningen – från det att du beställer ditt guldbrev tills dess att du får betalt.

Det första du gör för att ta del av vårt guld köpes-erbjudande är att beställa ett Guldbrev. Det kan du göra här på vår webbsida eller via vår kundtjänst. Att beställa ett Guldbrev är kostnadsfritt och innebär inte att du förbinder dig till att faktiskt sälja guld till oss.

Försäkrade försändelser

När du beställer ett Guldbrev så skickas det till din folkbokföringsadress, vilket är viktigt för att vi ska kunna identifiera de som säljer guld till oss. Det är ett krav för vår verksamhet, som också är registrerad hos Polisen. Guldbrevet innehåller korta och enkla instruktioner, samt en säkerhetspåse där du placerar det guld du vill sälja.

Utöver detta innehåller Guldbrevet ett avtal som bekräftar att du ger oss rätt att köpa ditt guld. Brevet i sig är en förfrankerad och rekommenderad försändelse (s.k. REK -brev), som är särskilt försäkrat upp till 10 000 kronor. För att försäkringen ska gälla är det viktigt att du sparar kvittot, som bör behandlas som ett försäkringsbrev.

Guldbrev kan med andra ord erbjuda ett av de säkraste sätten att hantera och transportera värdeföremål. Det spelar ingen roll om guld köpes från Malmö, Göteborg, Stockholm eller någon annan plats i landet – transporterna är alltid både säkra och snabba.

Professionell värdering

När vi annonserar om att guld köpes får vi ofta frågan hur det går till när vi värderar guldet. Så här går det till: När vi får in ditt guld så skrider våra professionella värderare till verket. De synar guldet, kontrollerar renheten och identifierar karathalten. Bland annat med hjälp av magneter, skraptester och så kallat kungsvatten (läs mer i menyn "så värderas ditt guld").

Därefter plockas allt bort som inte är guld, till exempel infogade stenar och pärlor, innan det är dags att väga guldet. Detta sker på specialtillverkade vågar som regelbundet kalibreras för ändamålet. Våra vågar är EU-godkända och kontrolleras regelbundet av SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut för att behålla denna status.

Vi strävar efter att hela processen när guld köpes ska vara så transparent som möjligt, vilket tyvärr inte alltid är fallet på guldmarknaden idag.  När renheten och vikten är bestämd stämmer vi av guldinnehållet mot den aktuella guldkursen och meddelar dig att värderingen är klar via E-post. 

Pengar inom tjugofyra timmar

När du fått ett pris på ditt guld dröjer det inte länge innan du får dina pengar. Vårt mål, som vi också lever upp till, är att överföringen till ditt konto ska ske inom 24 timmar från att vi mottagit ditt kontonummer. Du väljer själv om du vill ha pengarna överförda till kontot eller om du hellre vill hämta ut dem med en avi. Betalningarna sker alltså lika snabbt oavsett om guld köpes från Stockholm eller från en mindre stad.

Fler än 100 000 nöjda kunder

Guldbrev har i dagsläget köpt guld från mer än 100 000 kunder i hela Skandinavien. Vår förhoppning är att du ska bli ytterligare en av våra nöjda kunder. Guldbrev strävar alltid efter att du som kund ska känna dig både trygg och nöjd med transaktionen.

Guld är en metall som bytt händer i tusentals år. Den stora skillnaden med att sälja guld idag är att det är enklare än tidigare. Vi kan erbjuda ett dig ett högt guldpris när vi köper guld eftersom vi inte har några dyra butiker där guld köpes i Göteborg, Stockholm, Malmö eller några andra svenska städer.

Vi köper stora mängder guld från privatpersoner runt om i Norden och alla transaktioner sker via Internet. På så sätt sparar vi pengar som vi istället kan lägga på att erbjuda så bra guldpriser som möjligt.

Guld köpes – med prisgaranti!

Vi köper guld i alla olika karathalter och oavsett guldföremålens skick. Eftersom vi återvinner guldet genom att smälta ner det spelar det ingen roll om det är en trasig guldkedja eller något annat guldsmycke som gått sönder, har personlig gravyr eller är fult och omodernt. Guldet köpes oavsett skick.

Vi uppmuntrar våra kunder att jämföra det aktuella guldpriset hos olika köpare. I en sådan jämförelse kommer du snart att märka att guldpriserna skiljer sig markant beroende på vem som köper guldet. Vi erbjuder dig dessutom en prisgaranti när du säljer guld till oss:

Om du lyckas hitta en likvärdig Internetguldköpare som betalar bättre än oss, betalar vi ut mellanskillnaden mellan det vi erbjudit och priset du hittat. För att använda dig av vår prisgaranti ska du som kund skriftligen, inom fem dagar från den dagen vi mottog och värderade föremålen, styrka att en likvärdig Internetguldköpare har erbjudit ett högre pris per gram (eventuella kampanjpriser gäller ej). Med likvärdig Internetguldköpare menas en verksamhet som uteslutande bedrivs över Internet, som inte handlar med stenar och som enbart baserar värderingen på guldvärdet, dvs utgår från vikt och karat. Det ska inte heller förekomma försäljning av guldföremål. Självklart är detta en av anledningarna till att våra kunder känner sig trygga hos oss, då de vet att de får bra betalt. Läs mer om prisgarantin i våra villkor.

Beställ inom
Tim
00:
Min
00:
Sek
00

så skickar vi ditt Guldbrev idag.
(Tiduret ovan är ej kopplat till ev. erbjudanden)
Paragraf 9 i förordningen om handel med begagnade varor (SFS 1999:272) kräver att samtliga kunders identitet kan styrkas. Ditt Guldbrev® skickas hem till den folkbokföringsadress som ditt personnummer är knutet till varför vi behöver denna uppgift.

 • Pengar senast 24h efter värdering

 • 5 dagars ångerrätt

 • Högt förtroende hos Trustpilot

 • Fri frakt och försäkring ingår

Sälj guld till vårt högsta guldpris

(per gram för 24 karat)

 • 14k
 • 18k
 • 20k
 • 24k

Gäller guldtackor från Boliden som skickas nästkommande vardag, maximerat till 25 gram/person. Se vår prislista, villkor för pris med snabbhetsbonus och villkor för våra högsta priser här.

Beställ guldbrev