Sälja silver

Guldbrev har sedan flera år tillbaka köpt guld på nätet från privatpersoner. När du säljer ditt guld till oss, så tar vi även emot ditt silver! Det är enkelt och tryggt med Guldbrev. Du skickar helt enkelt in alla föremål, guld och silver, i samma brev.

När du skickar in REK-brevet till oss så är det försäkrat upp till 10 000 SEK. Läs vidare om du har silver som du vill sälja. Kom dock ihåg att vi bara tar emot silver om du skickar det tillsammans med guld eller om silvervikten överstiger 200 gram, då kan man skicka in enbart silverföremål.

Silverpris

Vi betalar enligt dagspris per gram för det silver som har silverstämplarna Kattfot 800, Kattfot 830 och Sterling 925 (S925). Det är oftast silverbestick och smycken som har dessa stämplar.

Priset som visas nedan för s.k. finsilver avser handelsgodkända silvertackor.

Silverpris per gram:

 • Rent silver, s.k. finsilver - 2,99 kr/g
 • Sterling 925 - 2,25 kr/g
 • Kattfoten 830 - 2,04 kr/g
 • Kattfoten 800 - 2,04 kr/g

Silverstämplar

Vi köper för tillfället alla typer av silverföremål så som silversmycken, silverbestick, silvermynt med mera. Vi köper alla typer av silverföremål oavsett skick och vikt, som är stämplat med 925 eller 830. Detta är den s.k. finhaltstämplingen och betyder att det är äkta silver.

925 Silver

925 silver motsvarar den finaste silverkvalitén i matsilver och smycken, och kallas för Sterlingsilver. Den här typen av silverföremål består till största delen av silver (92,5%), och resten av andra metaller, bl.a. koppar. Se exempelbilden till vänster på hur en 925 silverstämpel kan se ut.

830 Silver

830 silver har en 83-procentig silverhalt. Beteckningen 830 kommer liksom 925 från att man mäter halten i tusendelar (830/1000 = 0,83 = 83 %). En sådan stämpel kan se ut som bilden till vänster till exempel. Anledningen till att man har stämplar på silverföremål (och även guldföremål) är för att kunna avgöra hur stor silverhalten är och som ett intyg på att förmålet är i äkta silver.

Vi köper inte nysilver

Det är mycket vanligt att man misstar nysilver för riktigt silver. Många föremål såsom silverbrickor, silverfat och silverbestick är tillverkade i just nysilver. Nysilver innehåller inget silver alls eller är endast pläterat med mycket små mängder äkta silver. Värdet är väldigt lågt, så det är också svårt att hitta någon som vill köpa det.

Innan du skickar in silver råder vi dig att titta efter en silverstämpel, då vi bara köper äkta silver med stämplarna 925 eller 830. Har man en äldre samling matsilver är det bra att kontrollera alla delarna, eftersom det är vanligt att sådana samlingar kompletterats efterhand med delar i nysilver. Även nysilver brukar vara stämplat med exempelvis "NS" eller "Alp" (alpacka).

Nysilver kan även ha någon av följande stämplar eller kombinationer och representerar föremål vi ej köper.

ALP
ALPACCA
ARG 800
ATLA
ELP
ELECTRO PLATE
EP
EXTRA PRIMA
FRIGAST
GERMAN SILVER
GR, följt av 10-20-40-60-80-90
NS
NYSILVER
PLATA
PRIMA
SILFVER
SILVERPLATED

Skicket på dina silverföremål spelar ingen roll

När vi köper silver, så är syftet att smälta ner det och sälja det vidare. Detta är vad de flesta guld- och silverhandlare gör. Därför är skicket på dina silverföremål eller silversmycken inte viktigt. På så sätt kan det vara en bra idé att samla ihop gamla silversmycken, silverskedar eller andra silverföremål som man har hemma, som inte kommer till användning, och skicka in det till oss. Pengarna du får kan du säkert göra något bättre för!

Har du några frågor?

E-post: [email protected]

Telefon: 08-12 00 28 00

Trustpilot

Guldbrev högt rankat gällande nöjda kunder i kategorin Pengar enligt Trustpilot

Beställ inom
Tim
00:
Min
00:
Sek
00

så skickar vi ditt Guldbrev idag.
Ditt Guldbrev® skickas hem till den folkbokföringsadress som ditt personnummer är knutet till varför vi behöver denna uppgift.

 • Pengar senast 24h efter värdering

 • Högt förtroende hos Trustpilot

 • Försäkrat genom Postens REK-brev

 • Återvinning av guld är hållbart

Sälj guld till vårt högsta guldpris

Uppdaterat 2024-06-16

(per gram för 24 karat)

 • 14k
 • 18k
 • 20k
 • 24k

Gäller guldtackor från Boliden som skickas nästkommande vardag, maximerat till 25 gram/person. Se vår prislista, villkor för pris med snabbhetsbonus och villkor för våra högsta priser här.

Beställ gratis guldbrev