Pressreleaser & artiklar i media

SydÖstran

Februari 2012

Guldbrev är ett internetföretag som märker ett ökat intresse av att sälja sitt guld på internet. Men för dem som inte har tillgång till en dator ger sig nu Guldbrev ut till olika orter i Sverige.

Läs artikeln

Skåningar säljer sitt guld

Januari 2012

Januari är årets fattigaste månad. Då säljs större mängder guld i Skåne än någon annan tid på året, enligt internetguldföretaget Guldbrev som undersökt försäljningen av guld under 2011.

>> Läs artiklen

Stockholmsförorten med dyrast guld

Januari 2012

Allt är inte högkaratsguld som glimrar, visar nya siffror som företaget
Guldbrev tagit fram. Södermalmarna är de som i snitt får allra minst betalt för
sitt guld av innerstadsborna, 168 kronor per gram, vilket innebär att
de också har guld med lägst karat.

>> Läs artiklen

Stockholmsförorten med dyrast guld

Januari 2012

Det dyraste guldet finns i Bagarmossen, söder om Stockholm. Priset hänger ihop med karaten visar en färsk undersökning utförd av Guldbrev.

>> Läs artiklen

Sälja Guld - Räddningen

Januari 2012

Januari brukar i många undersökningar vara den månad när svenskarna har mest ont om pengar efter julklappar, julmat, utlandsresor och en del annat. För en del ärräddningen då att sälja guld. Sådant köper bland annat internetguldhandlarna Guldbrev upp.

DI.se

November 2011

På ädelmetallmarknaden visade spotpriset på guld en uppgång på drygt 15 dollar till 1.770, medan silvret var upp 0,25 dollar till 34,40.

» Läs artikeln

DI.se

Mars 2011

Guldet steg till rekordnivå under tisdagen då det tog ett skutt med 13 dollar till 1.432,57 dollar per troy ounce (ett troy ounce är 31,1 gram) på guldmarknaden i London.

» Läs artikeln

Sveriges Radio (P4)

December 2011

Priset på guld är just nu skyhögt och därför är det många nu som passar på att sälja guld som t.ex. sina ringar, klockor och annat som kan tänkas ligga hemma i byrålådan.

» Läs artikeln

E24.se

Januari 2011

E24:as privatekonomisajt tipsar om saker att tänka på när man ska sälja guld. Guldpriset är högt och det är därmed ett bra läge att sälja guld.  "Alla som handlar med begagnat guld lyder under lagen om handel med begagnade varor och ska ha polistillstånd."

» Läs artikeln

Expressen

November 2010

Guldstormen utlöses av en fallande dollarkurs, en växande misstro mot det finansiella systemet och en begränsad tillgång på den älskade metallen. Anledningen till att guld plötsligt fått storpolitisk betydelse är den dramatiska prisutvecklingen. På tio år har priset stigit med över 300 procent.

» Läs artikeln

Dagens Nyheter

Oktober 2010

DN Ekonomis utsända testade flera olika guldbutiker och juvelare och slutsatsen var att priserna skiljde sig med flera tusenlappar. "Man kan också sälja sitt guld på nätet. Min släta guldring på 20 karat, som väger 4,8 gram, skulle ge mig 950 kronor om jag skickade in den i ett rekommenderat brev till Nordiskt guld, Guldbrev eller Guld365, som alla betalar 198 kronor grammet för 20 karats guld."

» Läs artikeln

Svenska Dagbladet

November 2009

"I och med att medierna har rapporterat mycket om guld- priset blir många människor varse om att de har pengar liggandes i byrålådan. Populäraste guldföremålen är kedjor, ringar och armband, säger Peter Sandberg, kontorschef för Pantbanken Sverige."

Beställ inom
Tim
00:
Min
00:
Sek
00

så skickar vi ditt Guldbrev idag.
Ditt Guldbrev® skickas hem till den folkbokföringsadress som ditt personnummer är knutet till varför vi behöver denna uppgift.

  • Pengar senast 24h efter värdering

  • Högt förtroende hos Trustpilot

  • Försäkrat genom Postens REK-brev

  • Återvinning av guld är hållbart

Sälj guld till vårt högsta guldpris

Uppdaterat 2024-06-16

(per gram för 24 karat)

  • 14k
  • 18k
  • 20k
  • 24k

Gäller guldtackor från Boliden som skickas nästkommande vardag, maximerat till 25 gram/person. Se vår prislista, villkor för pris med snabbhetsbonus och villkor för våra högsta priser här.

Beställ gratis guldbrev