Guld till pengar

Förvandla ditt guld till pengar. Beställ hem ett Guldbrev direkt genom att fylla i formuläret på denna sida så kan du omvandla ditt guld till pengar inom 24h! Guld blir pengar snabbt, enkelt och bekvämt med Guldbrev!

Guld till pengar baserat på uppdaterade guldpriser

Vi på Guldbrev köper in nästan alla sorters guld, inklusive smycken, guldklockor, mynt och tackor. För dig som behöver pengar snabbt eller helt enkelt bara vill sälja oanvända guldföremål är Guldbrev den perfekta lösningen!

Så här gör du ditt guld till pengar hos oss på Guldbrev

Beställ hem ditt Guldbrev här på hemsidan, mobilsajten eller via telefon. Brevet skickas ut redan samma dag om beställningen kommer in före 17:00.

 • Öppna det Guldbrev som du får hem i brevlådan och lägg ditt guld i säkerhetspåsen.

 • Lägg i säkerhetspåsen i det medföljande rekommenderade brevet, som är förfrankerat av Guldbrev (0 kr i porto för dig som kund). Brevet är dessutom försäkrat med upp till 10 000 kr så att du kan känna dig helt trygg med att skicka iväg dina värdesaker.

 • Lämna in brevet hos ditt lokala postombud och behåll kvittot (viktigt för att försäkringen ska gälla).

 • Vi värderar ditt guld baserat på vikt och karathalt och ger dig ett prisförslag via e-post (finns även under "Mina sidor" som du får tillgång till som kund).

 • Därefter skickar vi ett utbetalningskort eller gör en överföring till ditt konto (när du löser ut ditt utbetalningskort måste du legitimera dig*). Utbetalningen till ditt konto görs inom 24 timmar efter värderingen, vilket betyder att du får dina pengar snabbt!

*Guldbrev är registrerad Guldhandlare hos Polisen, vilket är ett krav när man köper guld.

Att tjäna snabba pengar genom att sälja guld till Guldbrev är inte bara enkelt och smidigt, utan dessutom mycket säkert.

Ring gärna vår kundtjänst om du har ytterligare frågor! Du kan även läsa er om hur det går till att sälja guld och hur värderingen av ditt guld går till genom att besöka länkarna i huvudmenyn.

Guld: Pengar och handelsvara i tusentals år

Guld är ett grundämne som tillhör gruppen ädelmetaller. Guld heter på latin Aurum – därav förkortningen Au som är det kemiska tecknet. Den ädla metallen har nästan alltid varit eftertraktad och har under flera tusen år använts som handelsvara. Under långa perioder av mänsklighetens historia har dessutom guld blivit till pengar bokstavligt talat, eftersom metallen använts i mynt från forna tider fram till idag.

För att hitta guld har man bland annat fått söka i underjordiska ådror där man hittat det i berggrunden som små korn. Det har även utvunnits i vattendrag genom vaskning och i gigantiska dagbrott. Man kan lätt se att det är guld. Metallen har en gulaktig färg, är oftast glänsande och mjuk. Guldet är mytomspunnet och har varit åtråvärt bland de som varit på jakt efter att tjäna snabba pengar sedan urminnes tider. Själva utvinningen av guld är dock allt annat än snabba pengar.

Många tänker inte på att de kanske själva sitter på en liten guldgruva. Guld finns idag i alla möjliga former och föremål. Det är vanligt att metallen används till guldörhängen, guldarmband, klockor och mycket annat. I de allra flesta hushåll i Sverige finns det guld av något slag. Det kan vara allt från tandguld till guldörhängen. Guldföremålen ligger ofta oanvända i byrålådor och smyckesskrin, när det istället kan omvandlas till pengar och användas för mer nödvändiga ändamål som man behöver pengar till.

Vår tjänst gör det enkelt och smidigt att sälja guld och göra guld till pengar!

Beställ inom
Tim
00:
Min
00:
Sek
00

så skickar vi ditt Guldbrev idag.
Ditt Guldbrev® skickas hem till den folkbokföringsadress som ditt personnummer är knutet till varför vi behöver denna uppgift.

 • Pengar senast 24h efter värdering

 • Högt förtroende hos Trustpilot

 • Försäkrat genom Postens REK-brev

 • Återvinning av guld är hållbart

Sälj guld till vårt högsta guldpris

Uppdaterat 2024-04-23

(per gram för 24 karat)

 • 14k
 • 18k
 • 20k
 • 24k

Gäller guldtackor från Boliden som skickas nästkommande vardag, maximerat till 25 gram/person. Se vår prislista, villkor för pris med snabbhetsbonus och villkor för våra högsta priser här.

Beställ gratis guldbrev