Att sälja guldörhängen till Guldbrev är en bra affär!

Guldörhängen

Guldbrev finns här för dig om du vill ha bra betalt för dina guldörhängen.

Att sälja guldörhängen till oss är enkelt. När du bestämt dig att du vill sälja örhängen eller andra smycken i guld så beställer du hem vårt Guldbrev. Inom en dag (utom helgdagar) får du hem Guldbrevet. Guldörhängen du vill sälja lägger du sedan ner i den förseglade säkerhetspåsen som du skickar till oss med det medföljande REK-brevet.

Värdering av guldörhängena

När vi tagit emot de guldörhängen du vill sälja så värderar vi dem. Det innebär att våra guldexperter undersöker hur mycket guld de innehåller genom att fastställa guldets renhet i karat och väga dem på kontrollerade vågar.

Vill du sälja guldörhängen i kombination med andra smycken samtidigt så lägger du ned samtliga guldsmycken du vill sälja i säkerhetspåsen. Dina smycken värderas individuellt och du kommer att erbjudas ett av marknadens högsta guldpriser baserat på guldinnehållet.

Att sälja guldörhängen till Guldbrev är mycket tryggt och säkert – det rekommenderade brevet du skickar in till oss när du vill sälja guld försäkrar vi med en särskild försäkring upp till 10 000 kronor.

Fyll i formuläret här på sidan och kom igång direkt!

Snabb utbetalning när du väljer Guldbrev

Att sälja guldörhängen till oss går fort! Så fort de kommer in till oss värderas de och vi betalar ut pengar till dig inom loppet av 24 timmar! Allt du behöver göra är att koppla av och följa hela förloppet via "Mina sidor" här på guldbrev.

Att sälja guldörhängen till Guldbrev är en bra affär. Vi betalar ett högt pris för ditt guld och vi uppdaterar vårt guldpris löpande. Den trygga och bekväma försäljningsprocessen är en annan fördel. Skulle du ångra dig finns också möjligheten att avbryta köpet och få tillbaka dina guldörhängen. Men vi på Guldbrev är övertygade om att du blir nöjd – fler än 100 000 kunder har redan valt att sälja guld till oss.

Hur mycket är mina guldörhängen värda?

Örhängen finns i många olika varianter och storlekar, men generellt sett är vikten lägre än exempelvis en guldkedja, vilket naturligtvis påverkar priset. Det betyder inte att värdet på något sätt är obetydligt – bara några gram guld är trots allt värda mycket pengar. Skicka in dem till oss för värdering så är det inte alls omöjligt att du blir positivt överraskad!

Äldre guldörhängen har sällan något värde utöver guldinnehållet (som är vad Guldbrev värderar). I mycket sällsynta fall kan antika guldörhängen, eller örhängen med stora ädelstenar, vara värda mer och i så fall betinga ett högre pris på auktion.

Utöver vikten är det guldhalten mätt i karat som är intressant. 24 karat guld är detsamma som (nästan) helt rent guld, medan lägre karathalter betyder att det är en mindre andel guld i örhänget. 24-karats guldörhängen är ganska ovanliga eftersom guld är en mjuk metall, vilket betyder att örhängen i rent guld blir för ömtåliga. En vanligare finhalt i guldörhängen och många andra vanligt förekommande smycken är 18 karat. Det betyder att de till 75 % består av guld. 14 karat är också vanligt och betyder att smycket består av ca 58 % guld.

Du kan själv ta reda på finhalten genom att leta upp stämplarna på guldörhänget. Ofta är det stämplat med 18K, och då får man ju omedelbart reda på guldhalt och värde (om man också vet hur mycket örhängena väger). Halten kan också uttryckas i tusendelar, så att exempelvis 18K guld stämplas med "750" (d.v.s. 750/1000 eller 75 %).

Använd gärna verktyget här till höger på Guldbrev.se och dra i reglagen för att få fram ett värde. Dina guldörhängen måste också värderas av experter, men är de stämplade enligt ovan bör priset stämma ganska bra.

Trustpilot

Guldbrev högt rankat gällande nöjda kunder i kategorin Pengar enligt Trustpilot

Beställ inom
Tim
00:
Min
00:
Sek
00

så skickar vi ditt Guldbrev idag.
Ditt Guldbrev® skickas hem till den folkbokföringsadress som ditt personnummer är knutet till varför vi behöver denna uppgift.

  • Pengar senast 24h efter värdering

  • Högt förtroende hos Trustpilot

  • Försäkrat genom Postens REK-brev

  • Återvinning av guld är hållbart

Sälj guld till vårt högsta guldpris

Uppdaterat 2024-04-23

(per gram för 24 karat)

  • 14k
  • 18k
  • 20k
  • 24k

Gäller guldtackor från Boliden som skickas nästkommande vardag, maximerat till 25 gram/person. Se vår prislista, villkor för pris med snabbhetsbonus och villkor för våra högsta priser här.

Beställ gratis guldbrev