Vill du sälja guldhalsband eller guldkedja?

Gulhalsband

Fler än 100 000 privatpersoner från hela norden har valt att sälja guldhalsband, guldkedjor och andra guldsmycken till oss på Guldbrev under de senaste åren. Guldbrev köper cirka tusen guldkedjor varje månad och självklart även mängder av andra guldföremål som guldringar och guldörhängen. Vi erbjuder dig mycket snabba utbetalningar. Du har pengarna på ditt konto inom 24h efter det att ditt guld värderats. Hos oss blir guld till pengar snabbt!

Vi köper ditt guldhalsband till ett högt pris i relation till mängden guld – oavsett storlek, färg och kvalitet. Det betyder att ditt guldhalsband kan vara missfärgat eller skadat utan att det påverkar hur mycket du får betalt.

Säkert och enkelt att sälja guldhalsband till oss

Att sälja guldhalsband till Guldbrev är enkelt! Det första du gör är att beställa hem ett Guldbrev. I brevet ingår en säkerhetspåse som du stoppar guldkedjan du vill sälja i. Skicka sedan in guldkedjan tillsammans med det signerade avtalet i det rekommenderade brevet som medföljer.

Vi samarbetar med Svenska Posten, som står för samtliga leveranser av guld till oss. Allt guld du skickar till oss är särskilt försäkrat upp till 10 000 kronor av Guldbrev. Skall du skicka in stora mängder guld ser vi till att du kan försäkra dina försändelser till ett högre belopp.

Allt du behöver göra är att koppla av tills ditt Guldbrev kommer hem. Så snart guldkedjan kommit in till oss värderas den. Därefter skickas en betalningsorder till kundservice som för över pengarna till ditt bankkonto eller skickar en utbetalningsavi till dig.

Du kan även följa hela försäljningsprocessen genom "Mina sidor" här på Guldbrev.se. Du får inloggningsuppgifter till Mina sidor via E-post när du beställt Guldbrevet. Tryggt, smidigt, enkelt och snabbt.

Istället för att låta din guldkedja och andra oanvända smycken ligga hemma och samla damm så kan du vända dig till Guldbrev och omsätta dem till pengar. Här får du dessutom ett av marknadens högsta guldpris för dina avlagda smycken.

Så värderas ditt guld                                                                 

För att ta reda på hur mycket ditt guldhalsband är värt måste guldinnehållet bestämmas. Det är finvikten som är intressant, alltså det faktiska guldinnehållet efter att alla andra metaller och material avlägsnats. Rent guld är 24 karat, medan lägre karathalter innehåller mindre guld per gram och därför betingar ett successivt lägre pris. Du kan själv ta reda på guldhalten genom att titta efter stämplar – exempelvis betyder stämpeln "750" att smycket är 18 karat eller 750 tusendelar guld. 

Nyare guldhalsband, kedjor och länkar är oftast tillverkade i guldhalten 18K (ibland lägre), men det förekommer att äldre kedjor är gjorda av 22K, 23K eller till och med 24K guld. Anledningen att guldet blandas ut med andra metaller är inte bara att det blivit dyrare (vilket det också blivit), utan för att rent guld är mjukt och lätt att repa. De flesta guldhalsband är därför gjorda i 18K guld, medan resten är koppar eller någon annan metall beroende på vilken färgnyans man velat ta fram.

Om ditt halsband i guld är trasigt eller omodernt spelar ingen som helst roll, eftersom det är guldet vi på Guldbrev köper in. Du får samma höga pris för guldet oavsett ditt halsbands skick eller ålder. På samma sätt har äldre guldkedjor nästan aldrig något värde utöver själva guldet.

När värderingen av din guldkedja är klar får du E-post med priset vi erbjuder dig. Priset baseras på världsmarknadspriset, som varierar något från dag till dag, men trenden har varit uppåt under de senaste åren och just nu är guldpriset mycket högt. Dina pengar betalas ut 24 timmar (senast) efter att din guldkedja värderats.

En bra affär för alla

Att sälja din oanvända guldkedja till oss är en riktigt bra affär. Vi betalar alltid ett bra pris för guldkedjor och guldhalsband som du vill sälja! Självklart köper vi alla möjliga sorters andra guldföremål också, så om du har andra föremål än just en guldkedja att sälja så tar vi självklart emot även dessa föremål.

Guldbrev har specialiserat sig på att köpa in alla sorters guld för att sedan återvinna det, d.v.s. smälta ner det och använda det på nytt. I sammanhanget blir det en bra affär både för din plånbok och för miljön eftersom ju mera guld som återvinns desto mindre behov finns det att bryta nytt guld i naturen.

Vi på Guldbrev är din lokala guldhandlare på nätet. Du kan känna dig trygg hos oss.

Trustpilot

Guldbrev högt rankat gällande nöjda kunder i kategorin Pengar enligt Trustpilot

Beställ inom
Tim
00:
Min
00:
Sek
00

så skickar vi ditt Guldbrev idag.
Ditt Guldbrev® skickas hem till den folkbokföringsadress som ditt personnummer är knutet till varför vi behöver denna uppgift.

  • Pengar senast 24h efter värdering

  • Högt förtroende hos Trustpilot

  • Försäkrat genom Postens REK-brev

  • Återvinning av guld är hållbart

Sälj guld till vårt högsta guldpris

Uppdaterat 2024-05-22

(per gram för 24 karat)

  • 14k
  • 18k
  • 20k
  • 24k

Gäller guldtackor från Boliden som skickas nästkommande vardag, maximerat till 25 gram/person. Se vår prislista, villkor för pris med snabbhetsbonus och villkor för våra högsta priser här.

Beställ gratis guldbrev