Sälja bricka i guld?

Att sälja guldföremål som t.ex. en guldbricka ska vara så enkelt som möjligt. Sälj därför dina guldsmycken till oss på Guldbrev. Guldbrickor är oftast mindre smycken, vilket gör dem ännu enklare att skicka in för värdering och försäljning. Vi köper guld i alla former oavsett karathalt och kvalitet. Dessutom gör vi vårt yttersta för att hjälpa våra kunder till en så smidig och bekväm affär som möjligt. 

Så går det till när du ska sälja din guld-bricka

Guldbricka i halsband

Med en guldbricka menas oftast en smyckesbricka – en platta i metall (i det här fallet guld) som bärs i ett halsband eller en kedja. Det kan till exempel vara en födelsebricka med datum och namn, stjärntecken, kärleksmeddelanden eller andra kortare texter eller symboler. Guldhalten brukar vara 18 karat (75 % guld) eller lägre. Finhalten 9 karat är exempelvis ovanlig i vigselringar men förekommer ofta i guldbrickor.

Brickan är ett mycket vanligt guldsmycke som i vanliga fall kan vara svårt att sälja eftersom graveringen ofta är personlig. Därför är det många som behåller sina guldbrickor trots att de aldrig kommer till användning. Lösningen är att sälja guldbrickan till Guldbrev – här är det guldinnehållet och inte graveringen som avgör hur mycket du får betalt! 

Om du vill sälja guldbricka eller andra typer av guldsmycken som t.ex. guldring, guldhalsband, guldarmband eller andra föremål av guld så beställer du hem ett Guldbrev. Detta Guldbrev är ett kuvert som bland annat innehåller en säkerhetspåse och ett rekommenderat returbrev. I denna säkerhetspåse lägger du dina smycken som t.ex. guldbrickor, guld-berlocker eller kedjor och försluter sedan påsen. Då är försändelsen försäkrad under transporten till oss och du kan känna dig säker på att få betalt för guldet.

Vi värderar dina guldföremål så snart vi mottagit dem och pengarna betalas ut inom 24 timmar efter värdering. När Guldbrev köper guld går det smidigt och säkert tillväga. Fler än 100 000 kunder har gjort detta före dig och som kan intyga att processen fungerar mycket bra (se Guldbrevs kundomdömen). Dessutom kan du följa varje steg i processen via vår hemsida.

Hur mycket är en guldbricka värd?

Värderingen av guldsmycken hos Guldbrev innebär att våra experter verifierar guldinnehållet i karat och väger föremålen på certifierade vågar. En renhet på 24 karat är detsamma som helt rent guld, men det är betydligt vanligare med 18 karat, 14 karat eller lägre finhalt i guldbrickor. Vikten varierar en hel del beroende på form och design.

Ett bra sätt att få en ungefärlig uppfattning i förväg om hur mycket guldbrickan kan vara värd är att kontrollera stämplarna. Svenskt guld är stämplat med den klassiska symbolen med tre kronor i form av en kattfot i kombination med renheten och eventuellt tillverkar- eller importörstämpel. Siffran 750 betyder 18 karat och 585 betyder 14 karat. När du känner till guldhalten kan du även testa verktyget här till höger på sidan för att få en indikation på värdet.

Varför sälja guldbricka?

Just nu är det mycket lukrativt att sälja oanvända smycken eftersom guldpriset är riktigt högt. Guldbrickor är smycken som många vill byta in eller sälja eftersom de snabbt blir omoderna och saknar affektionsvärde. Brickan är ju fortfarande värd pengar – mer pengar än många tror på grund av det historiskt höga guldpriset – och gör ingen nytta i byrålådan. Genom att sälja brickan till Guldbrev får du istället pengar över till annat, som exempelvis nytt smycke som du faktiskt vill ha och använda.

Sälj till ett seriöst guldföretag

Oavsett varför du vill sälja din guldbricka är det viktigt att du vänder dig till en pålitlig köpare. Guldbrev inom guldhandel via Internet eftersom vi fokuserar på service, säkerhet och riktigt bra priser. Guldbrevets försäkring täcker värden upp till 10 000 kr och skickas som värdepost, vilket ökar säkerheten i försäljningsprocessen avsevärt.

Dessutom kommer utbetalningen blixtsnabbt så snart värderingen är klar. Skulle du mot förmodan inte vara nöjd är ånger- och returrätten en extra trygghet.

Välkommen till Guldbrev! Vi betalar bra för ditt guld!

Trustpilot

Guldbrev högt rankat gällande nöjda kunder i kategorin Pengar enligt Trustpilot

Beställ inom
Tim
00:
Min
00:
Sek
00

så skickar vi ditt Guldbrev idag.
Ditt Guldbrev® skickas hem till den folkbokföringsadress som ditt personnummer är knutet till varför vi behöver denna uppgift.

  • Pengar senast 24h efter värdering

  • Högt förtroende hos Trustpilot

  • Försäkrat genom Postens REK-brev

  • Återvinning av guld är hållbart

Sälj guld till vårt högsta guldpris

Uppdaterat 2024-05-21

(per gram för 24 karat)

  • 14k
  • 18k
  • 20k
  • 24k

Gäller guldtackor från Boliden som skickas nästkommande vardag, maximerat till 25 gram/person. Se vår prislista, villkor för pris med snabbhetsbonus och villkor för våra högsta priser här.

Beställ gratis guldbrev