Vill du sälja guldringar så har du kommit rätt!

Vårt företag köper guldringar och andra guldföremål från konsumenter som vill sälja guld i Sverige. Vi betalar mycket bra för guldet och har redan hunnit samla på oss fler än 100 000 nöjda kunder. Att sälja guld till Guldbrev är ett enkelt och klokt val, inte bara för att vi betalar bra för de smycken du vill sälja, utan också för att det är tryggt och säkert att sälja till oss.

Att sälja en guldring till Guldbrev är enkelt. Så här går det till:

1. Beställ ett Guldbrev genom att fylla i formuläret här på sidan så skickar vi ut det till din hemadress.

2. När du mottagit brevet så återsänder du detta till oss tillsammans med de guldringar eller andra guldföremål du vill sälja. Du placerar guldet i säkerhetspåsen (som också medföljer). REK -brevet med guldringar lämnar du in till ditt närmaste postombud. Försändelsen är särskilt försäkrad till ett värde om 10 000 kr per försändelse.

3. På "Mina sidor" här på Guldbrev.se kan du följa din guldring eller andra guldföremål som du skickat in till oss. Mina sidor låter dig övervaka guldförsäljningsprocessen från det att du beställer Guldbrevet till dess att betalningen kommer in på ditt bankkonto.

4. Guldringen värderas av våra experter, som kontrollerar ringens guldhalt och väger den på certifierade vågar.

5. Utbetalningen sker redan inom 24 timmar efter värderingen!

Att sälja guld till Guldbrev är enkelt, smart och tryggt och vi har gjort vårt yttersta för att du som kund ska känna fullt förtroende för hela försäljningsprocessen.

Enkelt att sälja guldring på nätet

Guldring

Guldbrev köper i princip alla sorters guld inklusive guldringar. En guldring har ofta personlig gravyr och finns i mänger av varianter, färger och utföranden. Vitguld är vanligt men även rödguld och andra färger. Oftast är de tillverkade i 18 karats guld, eftersom 24K (rent guld) är för ömtåligt för att användas i ringar, men också för att guldringen ska kunna blandas med andra metaller för att få fram en annan nyans. Vitguld består exempelvis av guld i kombination med en ljus ädelmetall som rodium, medan rödguld är blandat med koppar.

Att guldringen är skadad eller trasig har ingen betydelse för hur mycket du får betalt, eftersom det är mängden rent guld i ringen som är relevant. En hel del av det guld som vi köper in består av trasiga smycken och "skrotguld". Vi betalar bara för själva ringens guldvärde. Vi betalar inget extra för stenar som sitter på ringen eller ringarna, istället gör vi ett viktavdrag för dessa. Ring gärna vår kundservice för mer information om stenar som sitter på guldsmycken.

Just nu är det en bra affär att sälja sin avlagda guldring. Guldpriset har nämligen gått upp väldigt mycket under de senaste åren, så att sälja till oss kan bli en vinstaffär – du kan rent av få mer betalt än vad du betalade när du köpte den för flera år sedan!

Hur mycket är min guldring värd?

Eftersom de flesta nyare guldringar är tillverkade i 18 karat spelar det mindre roll för värdet om den är gjord av vitt guld eller rött guld. Däremot kan det vara en skillnad i äldre guldringar, där färgen till viss del avgör hur mycket av guldringen som är rent guld. En guldring i 24 karat är 99,9% guld och har oftast en gulaktig färg. Det gäller också 23 karat och 20 karat. Det är ovanligt att guldringar har ett högre värde än vad själva guldet kostar, men undantag finns för exempelvis ringar med stora ädelstenar. 

Om du är osäker på hur mycket guld din guldring innehåller kan du alltid ringa in till vår kundtjänst och få hjälp. Ofta finns det någon typ av stämpel i guldföremålet när det rör sig om äkta guld. Titta gärna efter stämpeln själv för att få en uppfattning om vad den innehåller. Guldringar som är tillverkade i Sverige ska vara stämplade med den så kallade kattfoten (tre kronor i form av en "kattfot") i kombination med guldinnehållet. Stämplar som "18K" talar ju för sig själva, men guldhalten kan också vara angiven i tusendelar, där "750" står för 18K (75 % guld). Se vårt guldpris 18k, och räkna ut vad dina guldringar kan vara värda om du säljer idag.

Guldbrev bryr sig inte om kvalitén eller designen på din guldring, om den är vacker eller ful, utan vi betalar ut pengar baserat på vikt och karathalt.

Gör en riktigt bra affär genom att sälja din guldring till Guldbrev. Välj Guldbrev och bli en nöjd kund du också.

Trustpilot

Guldbrev högt rankat gällande nöjda kunder i kategorin Pengar enligt Trustpilot

Beställ inom
Tim
00:
Min
00:
Sek
00

så skickar vi ditt Guldbrev idag.
Ditt Guldbrev® skickas hem till den folkbokföringsadress som ditt personnummer är knutet till varför vi behöver denna uppgift.

  • Pengar senast 24h efter värdering

  • Högt förtroende hos Trustpilot

  • Försäkrat genom Postens REK-brev

  • Återvinning av guld är hållbart

Sälj guld till vårt högsta guldpris

Uppdaterat 2024-06-16

(per gram för 24 karat)

  • 14k
  • 18k
  • 20k
  • 24k

Gäller guldtackor från Boliden som skickas nästkommande vardag, maximerat till 25 gram/person. Se vår prislista, villkor för pris med snabbhetsbonus och villkor för våra högsta priser här.

Beställ gratis guldbrev