Har du gjort ett guldfynd? Sälj det till Guldbrev!

Många svenskar gör ett guldfynd när de städar upp därhemma – de hittar gamla guldsmycken och andra guldföremål som de inte använt på många år. Kanske är de till och med trasiga. Det har ingen betydelse för oss på Guldbrev. Här är även dina trasiga gamla guldsmycken värda mycket pengar. Skicka in ditt guldfynd till Guldbrev och få det värderat så blir du säkert positivt överraskad.

Guldbrev köper in nästan alla sorters guldfynd

Det som är bra med Guldbrev är att du får ett pris på alla typer av guldfynd du gjort därhemma, från 8 karat upp till 24 karat. Vi tar dessutom inte bara emot trasigt guld, utan betalar lika mycket för det som om det varit helt! Guldarmband, guldklockor, tandguld och nästan allt guld du kan tänka dig går att sälja till Guldbrev med ordentlig förtjänst.

Att sälja sitt guldfynd till Guldbrev är mycket enkelt:

 • Beställ ditt guldbrev på den här sidan idag så har du det förmodligen i brevlådan redan imorgon (om du beställer innan kl. 17:00)

 • I brevet ingår en säkerhetspåse där du placerar ditt guldfynd.

 • Säkerhetspåsen skickas in till Guldbrev i det inkluderade returkuvertet. Kuvertet är förfrankerat och skickas som värdepost. Viktigt att veta är att det också är försäkrat med upp till 10 000 kronor, varför det är viktigt att spara kvittot.

 • När Guldbrev tagit emot ditt guld värderar vi det och du får betalt inom 24 timmar efter att ditt guld värderats.

Guldbrev kommer till slut att återvinna guldet genom att smälta ner det, så det finns ingen anledning att vara besviken om ditt guldfynd var trasigt. Guldets värde bestäms uteslutande av karathalt och vikt, vilket innebär att eventuella estetiska värden (eller avsaknad av sådana) är helt oväsentliga. Naturligtvis kommer inte guldet du skickar in till oss att smältas ner omedelbart, du har alltid ångerrätt. 

Vi på Guldbrev är måna om våra kunder och svarar mer än gärna på alla eventuella frågor eller funderingar ni har. Välkommen att mejla in din fråga eller ring Guldbrevs kundtjänst.

Guldfynd genom tiderna

Hur litet du än tycker att ditt eget guldfynd var, är inte på något sett oväsentligt i det stora sammanhanget. Anledningen till att guld är så dyrt är att det bara finns en mycket begränsad mängd guld på jordklotet. En populär illustration är att allt guld som någonsin grävts upp eller vaskats fram skulle rymmas i en kub med sidor om ca 20 meter.

Det utvinns fortfarande guld, men det görs inte lika stora guldfynd som förr. En betydande del av gruvorna som är i drift idag är gamla fyndigheter som passerat sina glansdagar men ändå producerar förhållandevis stora mängder guld. Ett sådant exempel är Super Pit i Australien – ett dagbrott som fortfarande producerar guld efter mer än 100 år.

Ett annat exempel är världens största guldfynd genomtiderna, Withersrand Basin i Sydafrika. Nästan hälften av allt guld som någonsin producerats, d.v.s. hälften av den tidigare nämnda kuben, kommer från gruvorna i Withersrand Basin. För bara några årtionden sedan var det de gruvorna som producerade mest guld i världen. Idag har produktionen avtagit något, men pågår fortfarande i mycket djupa gruvgångar.

De stora guldrushernas tid, som de i Kalifornien, Sydafrika och Alaska, är förmodligen förbi men det görs fortfarande nya guldfynd. Problemet är att nyare fynd ofta är mycket svårare att utvinna jämfört med de stora mängder som hittades vid markytan förr. Samtidigt går tekniken framåt, så den där tjugometerskuben kommer med all sannolikhet att växa till sig även i framtiden.

Guldpriset rekordhögt

Även om världens guldfynd minskar i omfattning är det inte det som är den främsta anledningen till att guldet har nått rekordnoteringar under de senaste åren. Finanskris, gigantiska statskulder och inflation är alla faktorer som sett till att guldet är dyrare än någonsin idag. Hur guldpriset utvecklas i framtiden beror mycket på hur konjunkturen utvecklas, men det är redan mycket högt.

För dig som ska sälja begagnat guld är det viktigt att se till att köparens priser är uppdaterade. Jämför gärna priserna hos Guldbrev med exempelvis hallbergsguld.se, guldfynd.se eller din lokala guldsmed för att få en uppfattning om hur vi ligger till. Vi är övertygade om att Guldbrev tål att jämföras!

Beställ inom
Tim
00:
Min
00:
Sek
00

så skickar vi ditt Guldbrev idag.
Ditt Guldbrev® skickas hem till den folkbokföringsadress som ditt personnummer är knutet till varför vi behöver denna uppgift.

 • Pengar senast 24h efter värdering

 • Högt förtroende hos Trustpilot

 • Försäkrat genom Postens REK-brev

 • Återvinning av guld är hållbart

Sälj guld till vårt högsta guldpris

Uppdaterat 2024-06-16

(per gram för 24 karat)

 • 14k
 • 18k
 • 20k
 • 24k

Gäller guldtackor från Boliden som skickas nästkommande vardag, maximerat till 25 gram/person. Se vår prislista, villkor för pris med snabbhetsbonus och villkor för våra högsta priser här.

Beställ gratis guldbrev