Guldsmed eller webbaserad guldförsäljning?

Ett vanligt alternativ när man skall sälja guldsmycken är att uppsöka en guldsmed eller annan lokal guldhandlare, som finns på de flesta orter i vårt land. Det kan vara ett praktiskt alternativ, men vi vill också påminna om att Guldbrev är ett alternativ som tål att jämföras – fler än 100 000 kunder har valt att sälja guld till oss och fått mycket bra betalt för sina oanvända guldföremål! Vi erbjuder också en mycket säker försäljningsprocess, seriös värdering och snabba utbetalningar.

Jämför guldsmeder

Att hitta en guldsmed i Stockholm, Göteborg eller Malmö är aldrig några problem, men på mindre orter kan det finnas färre alternativ. Det är även krångligt att jämföra guldsmeden med andra juvelerare och guldköpare i fysiska butiker.

Självklart vill man försäkra sig om att få så bra betalt som möjligt, och att hitta högsta guldpris kan ta tid när man ska jämföra olika guldhandlare. En av fördelarna med att vända sig till Guldbrev är att det blir mycket enkelt att jämföra priser och stämma av dem mot aktuellt marknadspris. Priset på guld förändras dagligen, så det är viktigt att använda sig av så aktuell information som möjligt.

Skillnader mellan Guldbrev och guldsmeden

Egentligen är den rent praktiska skillnaden liten mellan olika guldhandlare, förutsatt att man vänder sig till en seriös aktör. Guldet värderas noggrant och både guldsmeder och andra etablerade guldköpare baserar sitt pris på vikt och karathalt. Däremot kan guldpriserna variera dramatiskt mellan olika guldhandlare, även individuellt mellan exempelvis guldsmeder i Göteborg.

För vissa kan det kännas lite osäkert att vända sig till en guldköpare och sköta hela affären via Internet. Säkerheten är något som vi på Guldbrev tar på allvar. När vi köper ditt guld skickas det som rekommenderad post via Posten och försäkras upp till 10 000 kr. Du kan följa hela försäljningsprocessen via "Mina sidor" här på Guldbrev.se och se var i processen dina guldföremål befinner sig.

Självklart har du även rätt att ångra dig om du inte skulle vara nöjd med priset. Det tar förstås något längre tid att få betalt än om du besöker en lokal guldsmed i Uppsala eller någon annan stad och får pengar snabbt i handen, men inte så lång tid som du kanske tror – utbetalningarna sker inom 24 timmar efter att vi värderat ditt guld!

Överväg en seriös, webbaserad guldhandlare

Guldbrev har även en fördel jämfört med exempelvis en guldsmed i Malmö tack vare det faktum att vi inte har några dyra butiker i centrala stadsdelar utan sköter hela guldköpet per post och via nätet. På så vis kan vi höja de priser vi betalar ut när vi köper in guld.

För att sälja guld till oss på Guldbrev så beställer du enkelt och snabbt hem ett Guldbrev med hjälp av formuläret längst upp på den här sidan. I detta brev finner du en utförlig beskrivning hur du går tillväga för att sända in dina guldsmycken till oss.

Hela proceduren är mycket enkel – du placerar dina guldföremål i en säkerhetspåse och fyller i ett avtal som ger oss rätt att köpa ditt guld, samt bekräftar att du har rätt att sälja det. Avtalet och säkerhetspåsen placeras i returkuvertet (förfrankerat) som skickas tillbaka till oss som värdepost.

Vi vågar påstå att du kan känna dig minst lika trygg med Guldbrev som med en guldsmed i Stockholm eller annan stad, eftersom dina guldföremål är försäkrade på sin resa till oss med hela 10 000 kronor.

Våra erfarna guldsmeder värderar

När vi mottagit dina guldföremål utför våra guldsmeder eller professionella värderare en värdering där vi tittar på vikt och karat. När vi fått fram rätt värde på dina guldsmycken så betalar vi ut pengar till dig. Utbetalningen av dina pengar sker redan inom 24 timmar från det att ditt guld har blivit värderat.

Det blir ofta mer pengar än väntat och en mycket trevlig överraskning. Prova på att sälja guld till Guldbrev redan nu! Beställer du ett guldbrev idag har du det oftast i brevlådan redan nästa dag (förutsatt att beställningen inkommer innan 17:00).

Beställ inom
Tim
00:
Min
00:
Sek
00

så skickar vi ditt Guldbrev idag.
Ditt Guldbrev® skickas hem till den folkbokföringsadress som ditt personnummer är knutet till varför vi behöver denna uppgift.

  • Pengar senast 24h efter värdering

  • Högt förtroende hos Trustpilot

  • Försäkrat genom Postens REK-brev

  • Återvinning av guld är hållbart

Sälj guld till vårt högsta guldpris

Uppdaterat 2024-04-23

(per gram för 24 karat)

  • 14k
  • 18k
  • 20k
  • 24k

Gäller guldtackor från Boliden som skickas nästkommande vardag, maximerat till 25 gram/person. Se vår prislista, villkor för pris med snabbhetsbonus och villkor för våra högsta priser här.

Beställ gratis guldbrev