Begagnat guld köpes

Att sälja begagnat guld till Guldbrev är tryggt och säkert. Vi samarbetar med Posten och försäkrar allt guld som skickas in till oss. Du kan följa allt begagnat guld som du skickar till oss via "Mina sidor" och se var i processen din försäljning befinner sig, när du får pengarna utbetalda samt hur mycket ditt guld har värderats till.

Beställ Guldbrev redan idag och bli en av våra nöjda guldkunder du också!

Att sälja begagnat guld till oss är enkelt. Fyll i beställningsformuläret längst upp på den här sidan och läs gärna "Så fungerar det" i huvudmenyn. På vår startsida kan du även se en film om hur det fungerar när vi köper guld från dig. Du är också varmt välkommen att kontakta oss för mer information kring att sälja begagnat guld. En medarbetare från vår kundtjänst ringer då upp dig inom kort.

Det säkra sättet att sälja begagnat guld

Ditt guldpaket skickas ut redan samma dag om du beställer innan 17:00. När du fått hem brevet så fyller du i avtalet och signerar. Det begagnade guld du vill sälja lägger du i den medföljande säkerhetspåsen och försluter. Avtalet och guldet skickar du tillbaka till oss i det medföljande, förfrankerade rekommenderade brevet som är särskilt försäkrat upp till 10 000 kronor.

När ditt begagnade guld kommer in till oss värderas det omgående och redan inom 24 timmar från det att vi mottagit och värderat ditt guld betalar vi ut pengarna till ditt konto. Hela försäljningsprocessen är mycket enkel och smidig samtidigt som den är mycket säker. Dessutom får du riktigt bra betalt! Fler än 100 000 kunder har redan valt Guldbrev som köpare av begagnat guld.

Ditt begagnade guld är värdefullt

Merparten av allt begagnat guld är oanvända smycken, ibland trasiga. Det är många svenskar som har begagnat guld hemma men inte vet om att guldpriset är uppe på en historiskt hög nivå. Säkerligen finns det mycket bättre saker att göra för pengarna än att låta dem ligga kvar i byrålådan. Även mindre guldsmycken kan vara värda mycket pengar idag.

Att ditt begagnade guld är trasigt är heller inget problem – Guldbrev tar bara hänsyn till guldinnehållet vid värdering och inte guldets skick. Om dina guldsmycken är trasiga, fläckiga, repiga eller har förlegad design och personlig gravyr har det ingen påverkan på hur mycket du får betalt. Eftersom Guldbrev återvinner guldet genom att smälta ner det har det ingen betydelse om det är trasigt.

Ditt begagnade guld värderas utifrån vikt och karathalt. De flesta guldsmycken är tillverkade i 18K eller 14K guld, men både högre och lägre guldhalter förekommer också, särskilt i äldre smycken där karathalten kan vara så hög som 23 karat.

Du kan själv titta efter stämplar för att ta reda på ungefär hur mycket dina begagnade guldsmycken är värda. Finhalten stämplas in med exempelvis 18K eller "750", som betyder samma sak (750 tusendelar guld). Handlar det om svensktillverkade smycken ska de också vara stämplade med den s.k. "kattfoten", som fungerar som en garanti för att de består av ädelmetall.

Guldbrev

Guldbrev uppdaterar guldpriserna regelbundet beroende på världsmarknadspriset. Guldpriset på världsmarknaden, det så kallade spotpriset, varierar lite hela tiden, men sett i det stora perspektivet har det ökat kraftigt under de senaste 5-10 åren. Anledningen är framförallt att allt fler investerare väljer det säkra och förutsägbara guldet istället för värdepapper på den instabila finansmarknaden. Därför är det ett bra tillfälle att sälja sitt begagnade guld idag och dra nytta av den stora efterfrågan och de höga priserna.

Tjäna extra pengar - beställ hem ett Guldbrev idag!

Beställ inom
Tim
00:
Min
00:
Sek
00

så skickar vi ditt Guldbrev idag.
Ditt Guldbrev® skickas hem till den folkbokföringsadress som ditt personnummer är knutet till varför vi behöver denna uppgift.

  • Pengar senast 24h efter värdering

  • Högt förtroende hos Trustpilot

  • Försäkrat genom Postens REK-brev

  • Återvinning av guld är hållbart

Sälj guld till vårt högsta guldpris

Uppdaterat 2024-07-13

(per gram för 24 karat)

  • 14k
  • 18k
  • 20k
  • 24k

Gäller guldtackor från Boliden som skickas nästkommande vardag, maximerat till 25 gram/person. Se vår prislista, villkor för pris med snabbhetsbonus och villkor för våra högsta priser här.

Beställ gratis guldbrev