Vill du sälja tandguld? Så här gör du!

Guldtänder

Att sälja tandguld till Guldbrev brukar bli en riktigt bra affär! Tusentals svenskar har redan vänt sig till Guldbrev för att sälja sitt  tandguld. Vi betalar bra för guldet och erbjuder även prisgaranti! Många tänker inte på det, men tandguld är värt lika mycket pengar som motsvarande mängd guld i andra föremål, vilket betyder att det kan vara värt en hel del med tanke på guldets prisutveckling under de senaste åren.

Guldbrev är ett bra val när du ska sälja tandguld – inte bara på grund av våra höga priser, men också eftersom vi erbjuder en mycket säker och effektiv försäljningsprocess. Tandguldet skickas med försäkrad värdepost och du får betalt inom 24 timmar när värderingen är klar.

Så här gör du för att sälja tandguld till Guldbrev:

 • När du ska sälja tandguld till oss börjar du med att beställa hem ett Guldbrev. Det gör du högst upp på den här sidan. Skickar du beställningen innan klockan 17 går brevet ut samma dag till din folkbokföringsadress. 

 • I guldbrevet finner du ett avtal som du skall fylla i och signera. Avtalet skickar du till oss tillsammans med ditt tandguld, som du lägger i säkerhetspåsen. I guldbrevet finns även ett rekommenderat brev som du använder för att skicka tandguldet till oss. Det rekommenderade brevet har vi betalt portot för och dessutom lagt till en försäkring till ett värde om upp till 10 000 kr (läs mer om vad guldbrevet innehåller under "Detta får du hem"). 

 • När tandguld köpes av oss måste det värderas. I korthet innebär det att våra experter fastställer guldhalt och vikt för att ta reda på hur mycket tandguldet är värt. Värderingen påbörjas så snart din försändelse inkommer till oss (du kan följa hela processen här på Guldbrev.se genom att gå in på "Mina sidor"). 

 • När värderingen är klar betalar vi ut dina pengar till det bankkonto du angett redan inom 24 timmar!

Tryggt att sälja tandguld till Guldbrev

Att sälja tandguld till Guldbrev via webben är minst lika tryggt och säkert som att sälja till en lokal guldhandlare. Vi försäkrar guldet under transporten, väger det med certifierade vågar och erbjuder mycket attraktiva priser. Hittills har fler än 100 000 kunder valt att sälja tandguld, guldsmycken och andra guldföremål till Guldbrev, så vi har stor erfarenhet av att köpa in guld från privatpersoner.

På "Mina sidor" kan du se när vi mottagit ditt guld, när vi värderat det och vilket guldpris du får för ditt tandguld. Skulle du mot förmodan inte vara nöjd med ditt pris kan du avbryta försäljningen och få tillbaka tandguldet. Beställ ett guldbrev redan idag!

Ditt tandguld är värt mycket pengar

Dentalguld har en lång historia: det har använts som fyllning innan amalgam blev tillgängligt, till tandkronor eller som tandsmycken. Guld är ett bra material att använda dentalt, eftersom det är okänsligt mot syra och håller mycket länge. För att bli riktigt hållbart måste det däremot blandas ut med andra metaller, då rent guld är förhållandevis mjukt. Vilka metaller förutom guld som blandas i legeringen varierar, men det är som regel hårdare metaller i tandguld än i smycken.

Hur mycket guld en fyllning eller guldkrona innehåller är också lite olika. Det går inte att direkt jämföra guldhalterna i tandguld med halter i guldsmycken (eftersom halter som 14 karat, 18 karat eller 24 karat o.s.v. inte används), men det går att jämföra indirekt om man känner till guldinnehållet i procent. 24K är rent guld, 18K är 75 % och 14K 58,5 %, så om en tandkrona i guld innehåller 75 % guld är den alltså 18 karat. Det är emellertid ganska sällsynt med så höga guldhalter i tandguld.

Eftersom tandguld inte märks med stämplar på samma sätt som guldsmycken kan det vara svårt att ta reda på guldinnehållet på egen hand. Våra experter har dock erfarenhet av att värdera alla sorters guld och väger det på certifierade vågar, så hos Guldbrev får du alltid ett ärligt och marknadsmässigt pris.

Uppdaterade priser

Precis som priserna på guld i övrigt varierar priset på tandguld med världsmarknadspriset. Vi på Guldbrev justerar vårt guldpris upp eller ner regelbundet för hålla jämna steg med världsmarknadspriset, vilket kan innebära en del variationer. Den långsiktiga trenden har ändå gjort att priserna på guld är historiskt höga idag, så det är ett utmärkt tillfälle att sälja sitt tandguld

Beställ inom
Tim
00:
Min
00:
Sek
00

så skickar vi ditt Guldbrev idag.
(Tiduret ovan är ej kopplat till ev. erbjudanden)
Paragraf 9 i förordningen om handel med begagnade varor (SFS 1999:272) kräver att samtliga kunders identitet kan styrkas. Ditt Guldbrev® skickas hem till den folkbokföringsadress som ditt personnummer är knutet till varför vi behöver denna uppgift.

 • Pengar senast 24h efter värdering

 • 5 dagars ångerrätt

 • Högt förtroende hos Trustpilot

 • Fri frakt och försäkring ingår

Sälj guld till vårt högsta guldpris

(per gram för 24 karat)

 • 14k
 • 18k
 • 20k
 • 24k

Gäller guldtackor från Boliden som skickas nästkommande vardag, maximerat till 25 gram/person. Se vår prislista, villkor för pris med snabbhetsbonus och villkor för våra högsta priser här.

Beställ guldbrev