Att sälja guld i Sverige

Vill du sälja guld i Sverige till ett av Sveriges högsta guldpris så har du kommit rätt. Det blir allt enklare att sälja guld i Stockholm och andra svenska städer, något som Guldbrev i allra högsta grad bidragit till. Istället för att vara hänvisad till ett fåtal lokala guldhandlare i din närhet kan du nu få ett riktigt högt guldpris via Internet!

Tidigare har man varit hänvisad till närmaste guldsmed eller pantbank för att sälja sina avlagda guldsmycken – ofta utan någon enkel möjlighet att jämföra priser mellan de olika köparna – men nu går det att sköta hela affären i lugn och ro hemifrån. Allt du behöver göra är att beställa hem ett helt kostnadsfritt Guldbrev och skicka in dina guldföremål för värdering, utan förpliktelser.

Låga omkostnader ger ett högt guldpris

Guldbrev har inga dyra butikslokaler utan arbetar webbaserat. Det spelar ingen roll om du vill sälja guld från Stockholm, Göteborg, Malmö eller vilken annan plats som helst i Sverige – istället för fina adresser har vi fokuserat på att betala ut ett så bra pris per gram guld som möjligt för guldet vi köper från dig.

Processen är mycket enkel och trygg. Dessutom går det mycket snabbt från det att du beställer ditt guldbrev till dess du har pengarna på kontot.

Så går det till att sälja guld till Guldbrev

Du får hem instruktioner som beskriver hur du går tillväga för att sälja ditt guld till oss, en säkerhetspåse där du stoppar ned det guld du vill sälja, samt ett avtal och ett rekommenderat brev. Fyll i avtalet och skicka tillbaka detta signerat tillsammans med guldet i säkerhetspåsen i det medföljande rekommenderade brevet. Att beställa hem ett guldbrev för att sälja guld till oss är gratis.

Ett säkert sätt att sälja guld i Sverige

Guldbrev samarbetar med Posten med samtliga leveranser, och allt som skickas till oss är försäkrat med särskilda försäkringar som gäller för värden upp till 10 000 kr. Försäkringsbeloppet är väl tilltaget för att vi på Guldbrev vill att du som kund ska känna trygghet under hela försäljningsprocessen, inklusive transporten. Skulle värdet på guldet vara ännu högre går det att dela upp försändelsen på flera försändelser.

Alla försändelser till Guldbrev sker via s.k. rekommenderat brev (REK -brev), som är det säkraste sättet att skicka och sälja guld i Sverige via Posten. Försändelserna går snabbt oavsett om du skickar guldet från de stora städerna Stockholm, Göteborg, Malmö, eller annan ort. Du kan följa hela processen här på vår hemsida under "Mina sidor". Allt du gör är att du loggar in på "mina sidor" och där ser du var ditt guld befinner sig i Sverige!

Att sälja guld till Guldbrev går fort!

När vi tar emot ditt guld så värderas det. Vi betalar ut pengar inom 24 timmar från det att ditt guld har blivit värderat och värderingsprocessen påbörjas och färdigställs samma dag som vi tar emot ditt guld, oavsett mängden guld du skickar in. Oavsett om du ska sälja guld från Norrköping eller Luleå tar det inte lång tid till du har pengar på bankkontot.

Viktigt att jämföra priser

Priserna på guld hos olika guldköpare varierar en hel del i landet. Att exempelvis besöka en lokal guldköpare för att sälja guld i Malmö eller Helsingborg kan resultera i andra priser än för dig som ska sälja guld i Uppsala, Örebro eller Västerås, o.s.v. Då är det lättare att jämföra priser på nätet och att sälja guld till Guldbrev garanterar ett högt pris som är uppdaterat med världsmarknadspriset.

Guldpriset på den internationella marknaden påverkar direkt hur mycket du får betalt vid en försäljning av guld i Sverige. Priset, det så kallade spotpriset, är i ständig förändring och kan variera med några kronor per gram från dag till dag. Pristrenden på guld har under de senare åren varit uppåt, vilket gör det extra viktigt att vända sig en seriös guldköpare som Guldbrev när du ska sälja guld.

Värdering av guldet

Oavsett var i Sverige man säljer guld utför alla seriösa guldhandlare en värdering, och Guldbrev är inget undantag. Det innebär att guldinnehållet i dina smycken eller andra föremål fastställs. Hos Guldbrev sker vägningen på certifierade vågar och experter avgör vilken renhet guldet har, d.v.s. 14 karat, 18 karat, 24 karat eller någon annan finhalt.

Innan du ska sälja guld kan du få en ungefärlig indikation på värdet genom att själv titta efter stämplar i smycket. I Sverige ska guldsmycken vara stämplade med kattfoten (tre kronor i kattfotsmönster) och renheten i karat eller tusendelar. 18K kan alltså vara stämplat just så, och med finhaltstämpeln 750 (som i antalet tusendelar). Ibland finns även ortsstämplar som en cirkel med ett "B" för Borås, årsbeteckningar och tillverkarstämplar, men det är finhaltstämpeln som är intressant.