Har du en guldtacka du vill sälja?

Att sälja en guldtacka idag är som regel en affär som går med vinst med tanke på guldprisets utveckling under de senaste åren. Har du ägt guldtackan i några år har du redan gjort en mycket bra affär. Om du fungerar på att sälja din guldtacka nu när priset är högt så är du varmt välkommen till Guldbrev – vi erbjuder alltid konkurrenskraftiga priser!

Högt pris på guldtackor

Anledningen till att vi kan hålla ett så högt guldpris är att vi köper guld från hela Sverige i stora kvantiteter dagligen och har utarbetat en effektiv inköpsprocess. Dessutom driver inte Guldbrev några lokala guldbutiker med dyra hyror, utan lägger istället pengarna på att konkurrera med en attraktiv prissättning på guldtackor och andra guldföremål vi köper in.

Guldtackor och övrigt investeringsguld

Guldtackan är ett av få föremål i guld som uteslutande är tillverkad i 24K guld. 

Guldtacka

Eftersom den består av 99,9% guld och dessutom ofta har vikten stämplad på tackan är det också ett av få föremål som är enkelt att värdera – hela idén med en guldtacka är trots allt att den ska vara enkel att värdera.

Mindre guldtackor är populära gåvor vid exempelvis dop och bröllop, medan större guldtackor brukar användas mer som sparform. Guld har historiskt sett varit en bra värdebevarare, något som de senaste årens kraftiga prisökning visat prov på. På världsmarknaden varierar guldpriset från dag till dag, men de större trenderna är starkt kopplade till inflation och stabilitet på marknaden. Hög inflation och/eller instabila marknadsförhållanden är som regel positiva faktorer för guldpriset.

Det finns många tillverkare av guldtackor, men några är vanligare än andra, exempelvis schweiziska Pamp Suisse, tyska Heraeus och australiensiska Perth Mint. Guldtackor finns i åtskilliga format och vikter – från ett par gram upp till ett kilo. Ännu större guldtackor förekommer också, men är mindre vanliga bland privatpersoner.

Så säljer du en guldtacka till Guldbrev

Att sälja en guldtacka till Guldbrev är mycket tryggt och säkert. Fler än 100 000 nöjda kunder har använt sig av Guldbrevs tjänster hittills. Alla försändelser till oss är försäkrade och vi har ett nära samarbete med Svenska Posten och Polisen. Alla försändelser sker med rekommenderad post och förslutna säkerhetspåsar så att du aldrig behöver vara orolig för ditt guld. Dessutom tar vi allvarligt på vårt löfte om snabb betalning. Inom 24 timmar efter värderingen av din guldtacka sätts pengarna in på ditt bankkonto

Så här enkelt är det att sälja en guldtacka till Guldbrev:

 • Det första steget är att beställa ett Guldbrev via formuläret längs upp på sidan. Då får du inom kort (oftast redan nästa dag) hem ett brev med instruktioner och ett försäkrat returkuvert. Guldpaketet skickas till din folkbokföringsadress.

 • Placera guldtackan i säkerhetspåsen som medföljer. Returkuvertet sänds som REK-post och är särskilt försäkrat med upp till 10 000 kr. Kontakta guldbrev om du har en guldtacka att sälja som är värd mer än så (exempelvis 500 gram).

 • Du kan följa hela försäljningsprocessen via Mina Sidor här på Guldbrev.se och se var din guldtacka befinner sig för tillfället. 

 • Även om guldtackans värde kan tyckas uppenbart måste den värderas av en av våra professionella guldvärderare för att fastställa äktheten. Guldhalten kontrolleras och din guldtacka vägs på exakta, certifierade vågar.

 • Du får betalt för din guldtacka redan inom 24 timmar när värderingen är klar!

Enkelt, tryggt och bekvämt att sälja guldtacka via Internet

Att sälja en guldtacka till Guldbrev har många praktiska fördelar. Det är mycket bekvämt att sköta hela försäljingen hemifrån. Eftersom försändelsen är försäkrad är det minst lika säkert som att ta med sig guldtackan till en lokal guldhandlare.

Många av de som äger stora mängder ädelmetall som en guldtacka vill också hålla den informationen för sig själva, vilket är fullt förståeligt. Att sälja guldtackan via ett förslutet, rekommenderat brev blir då ett enkelt sätt att skydda sin identitet när man säljer guld.

Gör en bra affär och beställ ett guldbrev redan idag!

Har du några frågor?

E-post: [email protected]

Telefon: 08-12 00 28 00

Trustpilot

Guldbrev högt rankat gällande nöjda kunder i kategorin Pengar enligt Trustpilot

Beställ inom
Tim
00:
Min
00:
Sek
00

så skickar vi ditt Guldbrev idag.
Ditt Guldbrev® skickas hem till den folkbokföringsadress som ditt personnummer är knutet till varför vi behöver denna uppgift.

 • Pengar senast 24h efter värdering

 • Högt förtroende hos Trustpilot

 • Försäkrat genom Postens REK-brev

 • Återvinning av guld är hållbart

Sälj guld till vårt högsta guldpris

Uppdaterat 2024-07-13

(per gram för 24 karat)

 • 14k
 • 18k
 • 20k
 • 24k

Gäller guldtackor från Boliden som skickas nästkommande vardag, maximerat till 25 gram/person. Se vår prislista, villkor för pris med snabbhetsbonus och villkor för våra högsta priser här.

Beställ gratis guldbrev