Vill du sälja din guldklocka?

Guldklocka

Har du en gammal guldklocka som du inte använder finns det ingen anledning att låta den ligga kvar i byrålådan. Då är det bättre att sälja guldklockan och kanske köpa en ny som du använder, eller göra något roligare för extrapengarna du får in på bankkontot.

Guldbrev har köpt in tusentals gamla guldklockor från privatpersoner och totalt har fler än 100 000 kunder använt sig av vår säkra och enkla tjänst på nätet för att sälja guldföremål.

Din guldklocka färdas säkert

Guldklockan du skickar in till oss är i trygga händer när du lämnat in den på Posten. Transporten av din guldklocka är dessutom försäkrad upp till 10 000 kronor.

Vi samarbetar endast med Posten i Sverige för våra leveranser, så även om det mot förmodan skulle hända något med en försändelse så är din guldklocka och övriga guldföremål väl försäkrade. Vi samarbetar även med polisen. Om vi får in stulet guld så upptäcker vi det snabbt och anmäler detta till polisen.

Om du inte har någon användning för din guldklocka, eller behöver extra pengar, beställ ett guldbrev och skicka in den! Att beställa ett guldbrev är inte svårare än att fylla i formuläret längst ner på den här sidan.

När din guldklocka värderats sätter vi in pengarna på ditt angivna konto redan inom 24 timmar – ett löfte som Guldbrev lever upp till.

Du kan följa vad som händer med just ditt ärende under "Mina sidor" här på sajten. Där får du information om var i processen din guldklocka befinner sig. Vi hoppas att du väljer Guldbrev och blir en nöjd kund du också!

Guldbrev köper guldet i guldklockan

När du vill sälja en guldklocka så är det guldet vi betalar för och inte klockan i sig. Om t.ex. märket eller designen på klockan har ett värde utöver detta så kan vi tyvärr inte ta hänsyn till det. Då gör du klokare i att vända dig till en traditionell urhandlare, som förmodligen säljer klockan vidare till någon annan. Det som händer när vi köper klockan är nämligen att guldet återvinns, d.v.s. smälts ned och säljs vidare (efter att vi värderat guldklockan och betalat ut pengarna till dig naturligtvis).

Om din guldklocka däremot inte har något affektions- eller andrahandsvärde, vilket ofta är fallet, så brukar det nästan alltid löna sig att sälja guldklockan till oss på Guldbrev.

Hur mycket är en guldklocka värd?

Förutsatt att guldklockan inte är en antikvitet eller kommer från en populär tillverkare som Rolex eller Cartier, som medför en prispremie på andrahandsmarknaden, är det i första hand mängden guld i din klocka som avgör hur mycket den är värd.  De flesta äkta guldklockor är tillverkade i 18-karats guld (75 % guldhalt) och det är stor skillnad mellan olika klockor hur mycket guld som använts i tillverkningen.

Det kan vara svårt att värdera en guldklocka på egen hand, men det känns ofta på vikten om en klocka till stor del består av guld. Om även klockarmbandet är gjort i guld är klockan förstås mer värd än om bara boetten eller mindre delar av armbandsuret består av guld. Ett enkelt sätt att få guldklockan värderad är att skicka in den till våra experter, som då kontrollerar karathalt och vikt med mycket noggranna metoder.

Trustpilot

Guldbrev högt rankat gällande nöjda kunder i kategorin Pengar enligt Trustpilot

Beställ inom
Tim
00:
Min
00:
Sek
00

så skickar vi ditt Guldbrev idag.
Ditt Guldbrev® skickas hem till den folkbokföringsadress som ditt personnummer är knutet till varför vi behöver denna uppgift.

  • Pengar senast 24h efter värdering

  • Högt förtroende hos Trustpilot

  • Försäkrat genom Postens REK-brev

  • Återvinning av guld är hållbart

Sälj guld till vårt högsta guldpris

Uppdaterat 2024-07-13

(per gram för 24 karat)

  • 14k
  • 18k
  • 20k
  • 24k

Gäller guldtackor från Boliden som skickas nästkommande vardag, maximerat till 25 gram/person. Se vår prislista, villkor för pris med snabbhetsbonus och villkor för våra högsta priser här.

Beställ gratis guldbrev