Sälja guldmedaljong till Guldbrev - en bra affär

Vill du sälja en guldmedaljong så har du just hittat en av Sveriges mest intresserade köpare. Att sälja guldmedaljonger och andra guldföremål till Guldbrev kan du känna dig trygg genom hela försäljningsprocessen, som dessutom går mycket snabbt. Guldet skickas i ett brev som är försäkrat upp till 10 000 kr och värderas så snart det kommer in. Efter att din guldmedaljong har värderats betalas pengarna ut till ditt konto inom 24 timmar.

Guldmedaljonger

Pendant isolated on a white background

Guldmedaljonger är ett guldsmycke som varit populärt från och till genom historien. Smycket kallas också för guldbrakteater, men idag säger de flesta medaljong. Det är själva tekniken bakom hur en guldmedaljong präglas som gett det namnet guldbrakteater. Brakteatern har en lång historia som i Norden kan härledas ända tillbaka vikingatiden. Namnet låter lite märkligt, men det beror på att det kommer från latinets bractea, som betyder "tunn plåt".

Nu har visserligen inte den forntida brakteatern nödvändigtvis så mycket gemensamt med en modern guldmedaljong. I guldsammanhang kan benämningen stå för både hängsmycke och myntliknande föremål som investeringsmynt, men för de allra flesta är det ett smycke fäst i ett guldhalsband eller en guldkedja. Medaljongen kan också vara tvådelad, öppningsbar och innehålla ett motiv, ett foto eller en klocka. Den kan också vara graverad med något personligt.

Vi köper din guldmedaljong

Om du sitter på en gammal guldmedaljong som du kan tänka dig att sälja så köper vi den mer än gärna. När du säljer guldmedaljonger till oss på Guldbrev så får du hög service och inte minst trygghet.

Vi på Guldbrev köper guld via Internet vilket gör att du som kund enkelt, säkert och smidigt kan sälja guld till oss oavsett var du bor i Sverige. Du spara den tid du hade lagt ned på att hitta en lokal guldhandlare som erbjuder motsvarande guldpris.

Det du gör för att sälja guld via nätet till oss på Guldbrev är att du beställer hem ett Guldbrev här på vår hemsida. Brevet skickas ut till dig så fort vi mottagit din beställning och innehåller instruktioner som är viktiga att följa för att vi ska kunna betala ut dina pengar så fort som möjligt.

Genom att din guldmedaljong är förseglad inuti vår säkerhetspåse kan du känna dig trygg. Försändelsen är dessutom försäkrad upp till 10 000 kr under hela sin resa.

Direkt när vi mottagit din guldmedaljong så värderar vi den, och när det är klart kan du se fram emot en snabb utbetalning till ditt bankkonto eller med en avi. Om allt är korrekt ifyllt betalar vi ut pengarna till ditt konto inom 24 timmar efter värdering.

Hur mycket är min guldmedaljong värd?

Guldmedaljong

Har din guldmedaljong en hög vikt och renhet i karat så kan du räkna med ett stort överskott i plånboken den kommande tiden. Ju högre karat och ju högre vikt på din guldmedaljong, desto högre pris betalar vi för din guldmedaljong. Det har ingen betydelse om din medaljong är trasig – endast guldets värde är intressant. Guldmedaljonger har en tendens att gå sönder i gångjärnen, men den innehåller fortfarande lika mycket guld och det är bara det våra värderare tar hänsyn till! Även om det är mycket sällsynt kan medaljongen ibland vara värd mer än sitt guldinnehåll. I så fall kan du få mer betalt på en auktion, men i alla andra avseenden är Guldbrevs erbjudande svårslaget.

Eftersom guldpriset har stigit kraftigt under de senaste åren så gör du rätt i att sälja guldmedaljong idag. Att sälja den är troligen bättre än att låta din den ligga oanvänd i byrålådan eller smyckeskrinet. Ingen vet med säkerhet var guldpriset är på väg, men det är enkelt att konstatera att det är mycket högt idag. Dessutom får du pengar att använda till annat, där de säkert gör mer nytta än i byrålådan.

Om du vill ha en indikation på hur mycket din guldmedaljong är värd innan du skickar in den ska du leta efter stämplar. Vanligast är beteckningen 750 (750 tusendelar guld), eller 18 karat. 14 karats guld är stämplat 585. Använd guldhalten i kombination med vikten i vårt verktyg här till höger.

Beställ ett Guldbrev idag så kan du sälja din guldmedaljong redan imorgon och göra något roligt för pengarna. Välkommen till oss på Guldbrev!

Trustpilot

Guldbrev högt rankat gällande nöjda kunder i kategorin Pengar enligt Trustpilot

Beställ inom
Tim
00:
Min
00:
Sek
00

så skickar vi ditt Guldbrev idag.
Ditt Guldbrev® skickas hem till den folkbokföringsadress som ditt personnummer är knutet till varför vi behöver denna uppgift.

  • Pengar senast 24h efter värdering

  • Högt förtroende hos Trustpilot

  • Försäkrat genom Postens REK-brev

  • Återvinning av guld är hållbart

Sälj guld till vårt högsta guldpris

Uppdaterat 2024-06-16

(per gram för 24 karat)

  • 14k
  • 18k
  • 20k
  • 24k

Gäller guldtackor från Boliden som skickas nästkommande vardag, maximerat till 25 gram/person. Se vår prislista, villkor för pris med snabbhetsbonus och villkor för våra högsta priser här.

Beställ gratis guldbrev