Vill du sälja guldberlock?

Då har du hamnat rätt och ditt letande är med all sannolikhet över. Guldbrev köper berlocker i guld.

Guldberlock

Istället för att leta med ljus och lykta efter en lokal guldhandlare kan du lugnt sitta kvar hemma vid köksbordet och genomföra försäljningen. Det gör du genom att beställa hem ett Guldbrev ifrån oss. Detta Guldbrev innehåller en säkerhetspåse som du lägger dina föremål i, ett försäkrat returkuvert samt enkla instruktioner som förklarar hur du går tillväga. Kuvertet är försäkrat upp till 10 000 kr så du kan känna dig trygg under hela försäljningen!

Pengar för din berlock i guld inom 24h

Vi värderar innehållet så snart vi mottagit försändelsen och när värderingen är klar gör vi en utbetalning inom 24 timmar. Hela processen går mycket fort – du behöver inte vänta mer än något dygn på dina pengar efter att vi har värderat dina guldföremål. Du kan enkelt följa hela försäljningsprocessen via Mina Sidor här på Guldbrev.se och se var ditt guld befinner sig för stunden.

Hur mycket är min guldberlock värd?

Berlocken är ett mycket vanligt smycke och kan bestå av guld eller andra ädelmetaller och ibland vara dekorerad med ädelstenar. En berlock kan fästas på ett armband eller halsband, som förstås också kan vara tillverkat av guld. I mångt och mycket är guldberlocker modeföremål som följer trenderna inom guldsmide. Det är mycket sällsynt att de har något värde utöver själva ädelmetallens värde, men har man en antik guldberlock och är osäker kan det vara bra att kontakta exempelvis en auktionsfirma innan man säljer.  

Den viktigaste faktorn som avgör hur mycket guldberlocken och smycket som helhet är värt är guldhalten, eller renheten. Den högsta möjliga renheten är 24 karat, men det är mycket sällsynt att smycken är gjorda av helt rent guld eftersom det blir för ömtåligt. Betydligt vanligare är 18 karat eller ibland betydligt lägre halter som 8K eller 9K.

Förutom guldhalten är det vikten som avgör hur mycket smycket är värt. Större smycken kan alltså vara värda en hel del pengar. Den värderas av experter som väger föremålet och kontrollerar guldhalten, varefter du kommer att ha pengarna på ditt konto inom 24 timmar!

Går det att sälja en trasig guldberlock?

Ja, det spelar ingen som helst roll om berlocken är trasig och oanvändbar, eller har en omodern design. Det enda som är viktigt är guldinnehållet, så tveka inte att skicka in din trasiga guldberlock till Guldbrev! Värderingen tar ingen hänsyn till smyckets design, skick eller gravering utan endast guldets värde.

Att sälja en guldberlock som bara samlar damm i byrålådan är alltså en riktigt bra affär. Guldpriset varierar från dag till dag, men har under de senaste åren hållit sig på en historiskt hög nivå.

Kedjan kan också vara värdefull

Om din guldberlock är fäst i ett armband eller halsband är det inte omöjligt att även kedjan eller länken är gjord av ädelmetall. Vanligast är nog silver, som visserligen också är värdefullt men har ett lågt pris per gram jämfört med guld. Ibland kan smycket eller kedjan också vara guldpläterat, vilket tyvärr innebär att guldinnehållet är obetydligt.

Däremot förekommer det att kedjor är gjorda av 18K eller till och med 23K guld och därför är värda så mycket som tusentals kronor.

Som du kanske redan känner till är smycken i ädelmetall stämplade med siffror och/eller bokstäver som kan ge en indikation på hur mycket det är värt. Alla guldsmycken som är tillverkade i Sverige är stämplade med den så kallade kattfoten – tre kronor formade som just en kattfot. Den stämpeln är en garanti för att berlocken är gjord av guld.

Stämplar som 18K och 14K talar för sig själva, men guldhalten kan också vara angiven i form av tusendelar. Då står stämpeln "750" för 18 karat, eller 750/1000 guld. "585" står för 585 tusendelar och betyder att guldhalten är 14 karat. Det finns även ett stort antal ortsstämplar som består av bokstäver eller bokstavskombinationer, men de är av mindre betydelse för värdet.

Förfalskningar är mycket ovanliga, så stämplarna ger dig en bra indikation på äkthet och värde. Oavsett om du har en 18K eller 14K guldberlock erbjuder Guldbrev ett pris.

Guldbrev, en säker slant!

Trustpilot

Guldbrev högt rankat gällande nöjda kunder i kategorin Pengar enligt Trustpilot

Beställ inom
Tim
00:
Min
00:
Sek
00

så skickar vi ditt Guldbrev idag.
Ditt Guldbrev® skickas hem till den folkbokföringsadress som ditt personnummer är knutet till varför vi behöver denna uppgift.

  • Pengar senast 24h efter värdering

  • Högt förtroende hos Trustpilot

  • Försäkrat genom Postens REK-brev

  • Återvinning av guld är hållbart

Sälj guld till vårt högsta guldpris

Uppdaterat 2024-07-13

(per gram för 24 karat)

  • 14k
  • 18k
  • 20k
  • 24k

Gäller guldtackor från Boliden som skickas nästkommande vardag, maximerat till 25 gram/person. Se vår prislista, villkor för pris med snabbhetsbonus och villkor för våra högsta priser här.

Beställ gratis guldbrev