Sälja guld via SMS?

Visst går det att skicka ett SMS om man vill sälja guld, men här på Guldbrev.se erbjuder vi en ännu enklare metod, nämligen det korta formuläret här på hemsidan. Fyll i dina detaljer direkt så får du ditt guldbrev direkt hem i brevlådan redan imorgon (om beställningen kommer in före klockan 17:00). Du får alltid betalt för ditt guld inom 24 timmar efter att guldet kommit in till oss och blivit värderat – ett löfte vi tar på allvar.

Guldbrev samarbetar med Polisen och innehar tillstånd för guldhandel. Vi behöver ditt personnummer i formuläret för att kunna styrka din identitet, vilket gör försäljningsprocessen säkrare. Med den uppgiften kan vi också skicka guldbrevet till din folkbokföringsadress, utan att ta omvägen via SMS.

Gör så här när du fått hem ditt guldbrev:

 • Placera de guldföremål du vill sälja i säkerhetspåsen (medföljer).

 • Säkerhetspåsen placeras separat i REK-brevet (medföljer också och är förfrankerat), som du lämnar in till ditt postombud. Brevet är försäkrat upp till 10 000 kronor och skickas som värdepost.

 • När vi tagit emot dina guldföremål värderas de på ett professionellt, icke-destruktivt sätt av våra professionella värderare, varpå dina pengar betalas ut inom 24 timmar.

Svårare än så är det inte! Du kan också följa hela försäljningsprocessen via "Mina sidor" här på hemsidan och se exakt vad som händer med ditt guld för närvarande.

Att sälja guld via SMS är något som många av våra kunder ställt sig frågande inför med tanke på säkerhetsaspekten. Därför har Guldbrev satsat på en enkel och trygg process där du snabbt beställer hem ett brev via hemsidan och skickar in det guld du vill sälja till oss i ett försäkrat, rekommenderat brev. Den här proceduren är snabbare och enklare än att göra en beställning via SMS.

Om att sälja guld via Internet eller SMS

Guldförsäljning via SMS är en amerikansk företeelse som kommer från ett företag i USA som bedrivit mycket aggressiv marknadsföring. Företaget har blivit starkt kritiserat, bland annat eftersom det dolt sina guldpriser. Fenomenet SMS-guld behöver inte vara negativt i sig, men har kopplats ihop med en typ av verksamhet som inte Guldbrev befattar sig med.

Här hos Guldbrev behöver du inte längre beställa hem ditt Guldbrev via SMS för att sälja guld och vi är stolta över att kunna erbjuda dig så pass höga guldpriser som vi gör. Anledningen att vi kan erbjuda så höga priser för ditt guld är bland annat att vi använder Internet som ett verktyg i försäljningsprocessen. Eftersom vi inte har några butiker på dyra adresser har vi istället möjlighet att istället konkurrera med mycket attraktiva priser.

I processen vi tagit fram för att köpa in guld har vi lagt fokus på säkerhet och ett enkelt tillvägagångssätt. Det är viktigt att du som kund känner fullständigt förtroende att lämna över dina värdesaker till Guldbrev för värdering. Guldbrev tillämpar returrätt och nöjd kund-garanti, vilket innebär att du kan ångra dig och få dina föremål tillbaka i samma skick som när du skickade in dem.

Om du trots allt skulle vilja beställa hem ett Guldbrev och sälja guld via SMS så rekommenderar vi dig att börja med att besöka Guldbrevs startsida via mobilen och där få mer information om hur det går till att sälja guld till Guldbrev.

Beställ inom
Tim
00:
Min
00:
Sek
00

så skickar vi ditt Guldbrev idag.
Ditt Guldbrev® skickas hem till den folkbokföringsadress som ditt personnummer är knutet till varför vi behöver denna uppgift.

 • Pengar senast 24h efter värdering

 • Högt förtroende hos Trustpilot

 • Försäkrat genom Postens REK-brev

 • Återvinning av guld är hållbart

Sälj guld till vårt högsta guldpris

Uppdaterat 2024-05-22

(per gram för 24 karat)

 • 14k
 • 18k
 • 20k
 • 24k

Gäller guldtackor från Boliden som skickas nästkommande vardag, maximerat till 25 gram/person. Se vår prislista, villkor för pris med snabbhetsbonus och villkor för våra högsta priser här.

Beställ gratis guldbrev