Guld 24k

Funderar du på att sälja guld som du inte använder? Då har du hittat rätt! Guldbrev köper i stort sett allt guld med guldhalter på mellan 24 karat och 8 karat.

24 karat betyder att guldet inte är utblandat med några andra metaller (även om det egentligen bara är ca 99,9% guld). Det finns alltså ingen högre guldhalt, även om inte ens 24 karat kan sägas vara 100 % guld. Vissa orenheter förekommer alltid, men varierar individuellt mellan olika föremål som framställs av 24-karats guld. Exempelvis kan vissa guldtackor och mynt innehålla 99,99% (eller ännu fler nior i decimalen). Skillnaden är emellertid så liten att det inte har någon betydelse i praktiken, annat än för vissa industriella ändamål.

Själva benämningen karat är en mycket gammal enhet för andelen guld som en legering (metallblandning) innehåller. Eftersom den högsta guldhalten är 24 karat är övriga karathalter underställda, vilket innebär att exempelvis 20 karat är 20/24 guld och 18 karat 18/24. En guldtacka i 24-karats guld på 240 gram ska alltid innehålla 240 gram rent guld (oavsett om finhalten är 99,90% eller 99,99%). Ett guldföremål i 18 karat som väger 240 gram innehåller 180 gram rent guld o.s.v.

Vi köper ditt 24-karats guld

Väljer du att sälja dina guldföremål på 24 karat till oss på Guldbrev får du ett av marknadens högsta guldpriser. Guldbrev ser till att du gör en säker och mycket bra affär när du säljer guld till oss, och 24k är den guldhalt som vi betalar allra bäst för. Så här går det till att sälja guld till Guldbrev:

 • Beställ ditt Guldbrev direkt så skickar vi det till din folkbokföringsadress redan idag (om beställningen kommer in innan kl. 17).

 • I guldbrevet ingår en säkerhetspåse och ett returkuvert. Placera ditt 24-karats guld i säkerhetspåsen. Kuvertet returnerar du till oss med rekommenderad post hos ditt närmaste postombud. Försändelsen är försäkrad upp till 10 000 kr.

 • Så snart guldet kommit in till oss på Guldbrev värderas det och pengarna betalas ut till ditt konto inom 24 timmar efter att värderingen är klar!

För att säkerställa att ditt guld är 24 karat använder sig Guldbrev av erfarna värderare som undersöker och väger guldföremålen. Du kommer att meddelas ett pris och får möjlighet att ångra dig om du inte skulle vara nöjd.

Du kan följa hela försäljningsprocessen för ditt 24-karats guldföremål via "Mina sidor". Följ processen i varje steg genom att logga in på Mina sidor och se hur ditt guldföremål färdas från dig till oss, när det blir värderat och när din utbetalning görs.

Trygghet, bra guldpriser och nöjda kunder är i fokus hos Guldbrev. En av anledningarna till att vi kan erbjuda mycket attraktiva priser på både 24 karat och andra guldhalter är att vi arbetar nätbaserat och inte driver butiker på dyra adresser runtom i landet.

24 karat: Vanligt i investeringsguld, sällsynt i smycken

Eftersom guld är en mjuk metall i är den inte särskilt bra att använda i smycken i sin rena form. Därför blandas guldet med andra metaller som är bättre på att stå emot slitage, t.ex. koppar. Det här gäller som sagt inte 24-karats guld, eftersom målet är att det ska bestå av så rent guld som möjligt. En överväldigande majoritet av alla guldsmycken tillverkas därför i lägre guldhalter än 24 karat.

Däremot tillverkas investeringsguld som guldtackor i 24 karat. Guldtackor finns i alla tänkbara storlekar från något eller några enstaka gram och uppåt. De är sällan stämplade med karathalt, utan med finhalten uttryckt i tusendelar, som "999".

Samma situation som med smycken gäller egentligen för guldmynt – de är gjorda för att hanteras och är därför ömtåliga om de består av rent guld. Trots det finns det en hel del 24-karats guldmynt, men då i första hand nyare mynt som tillverkas uteslutande för investerare. Ett exempel är det kanadensiska myntverkets Gold Maple som består av 99,99% guld.

Beställ inom

så skickar vi ditt Guldbrev idag.
Paragraf 9 i förordningen om handel med begagnade varor (SFS 1999:272) kräver att samtliga kunders identitet kan styrkas. Ditt Guldbrev® skickas hem till den folkbokföringsadress som ditt personnummer är knutet till varför vi behöver denna uppgift.

 • Pengar senast 24h efter värdering

 • Högt förtroende hos Trustpilot

 • Försäkrat genom Postens REK-brev

 • Återvinning av guld är hållbart

Sälj guld till vårt högsta guldpris

Uppdaterat 2021-04-12

(per gram för 24 karat)

 • 14k
 • 18k
 • 20k
 • 24k

Gäller guldtackor från Boliden som skickas nästkommande vardag, maximerat till 25 gram/person. Se vår prislista, villkor för pris med snabbhetsbonus och villkor för våra högsta priser här.

Beställ gratis guldbrev