Guld 21k

Guldsmycken och andra föremål med guldhalten 21 karat är förhållandevis ovanliga i Sverige, men Guldbrev köper ditt guld även om det är en ovanlig karathalt. Eftersom 21k guld är så ovanligt har vi inte med det bland våra ordinarie guldpriser men kontakta oss gärna om du vill sälja 21k guld!

Vi köper allt guld från 9 karat guld upp till 24 karat guld. Du beställer enkelt hem ett guldbrev i formuläret ovan om du vill sälja 21k guld till oss. Utbetalningen gör vi redan inom tjugofyra timmar efter värdering, vilket förmodligen är den snabbaste utbetalningen i landet. Sälj ditt 21-karats guld till oss och gör en riktigt bra affär!

I guldbrevet ingår en säkerhetspåse och ett returkuvert (REK). I säkerhetspåsen lägger du de smycken eller andra guldföremål du vill sälja till Guldbrev.

Något som är viktigt att känna till är att försändelsen skickas som värdepost och försäkras särskilt av oss till ett värde av upp till 10 000 kr. Skulle du inte bli nöjd med affären går det även att ångra sig och få tillbaka guldet. Vi vill att det ska kännas tryggt att sälja guld till oss!

Följ hela försäljningen av ditt 21-karats guld

När du beställer hem ett Guldbrev får du också inloggningsuppgifter till "Mina sidor" på Guldbrev.se. Här kan du övervaka försäljningsprocessen och kan följa ditt 21 karats guld från det att du skickar in det via ditt lokala postombud (i rekommenderat brev) till dess att det värderats. Dina pengar betalas ut till det bankkonto du angett eller i form av ett utbetalningskort hem i brevlådan.

Ovanligt med 21 karat

"Karat" är ett mått på guldinnehållet i en legering, d.v.s. metallblandning. 24 karat är rent guld (eller så rent som det kan bli, vissa orenheter förekommer alltid), medan 21 karat är 21/24 guld, 18 karat 18/24 o.s.v. Resten av legeringen består av någon annan metall. Vilken annan metall som används beror på vilka egenskaper man är ute efter. Koppar är vanligt eftersom det gör blandningen hårdare, men det kan också vara ljusa metaller om det ska bli vitguld.

Den överlägset vanligaste karatahalten i Sverige är 18k guld – här hos oss tillverkas nästan alla nya smycken i guldhalter på 18 karat eller lägre. 21 karat förekommer visserligen också, men är vanligare i andra länder eller möjligen i äldre svenska smycken.

Hur vet jag om mitt guldföremål är av 21-karats guld?

Guldsmycken som tillverkas i Sverige förses med stämplar som garanterar föremålets äkthet och guldinnehåll i karat. Det är mycket ovanligt med förfalskningar, så om smycket är stämplat med karathalt och den s.k. "kattfoten" kan man vara rimligen övertygad om att smycket är gjort i äkta guld.

Om du köpt ditt 21k guld i utlandet är det tyvärr vanligt med falska stämplar. Detta är dock något vi tar reda på snabbt i de tester våra guldvärderare utför. Läs gärna mer om testerna under rubriken "Hur priset sätts" längst upp på den här sidan.

Bra betalt för 21k guld

21 karat är en mycket hög guldhalt med tanke på att de allra flesta smycken är 18 karat eller ibland så lite som 9 karat. Priset på guld i Sverige bestäms av världsmarknadspriset, men det gäller priset för rent guld. Priset har ökat markant under de senaste åren, vilket skapat en gynnsam situation med mycket höga priser för den som vill sälja sitt oanvända guld.

När guldet ska återvinnas måste man alltid ta hänsyn till guldhalten i prissättningen. Hos Guldbrev får du ett bra guldpris på alla guldföremål, men ett högre pris än genomsnittet om det är ett föremål i 21 karats guld.

Beställ inom

så skickar vi ditt Guldbrev idag.
Paragraf 9 i förordningen om handel med begagnade varor (SFS 1999:272) kräver att samtliga kunders identitet kan styrkas. Ditt Guldbrev® skickas hem till den folkbokföringsadress som ditt personnummer är knutet till varför vi behöver denna uppgift.

  • Pengar senast 24h efter värdering

  • Högt förtroende hos Trustpilot

  • Försäkrat genom Postens REK-brev

  • Återvinning av guld är hållbart

Sälj guld till vårt högsta guldpris

Uppdaterat 2021-02-27

(per gram för 24 karat)

  • 14k
  • 18k
  • 20k
  • 24k

Gäller guldtackor från Boliden som skickas nästkommande vardag, maximerat till 25 gram/person. Se vår prislista, villkor för pris med snabbhetsbonus och villkor för våra högsta priser här.

Beställ gratis guldbrev