Guld 20k - Vi köper det!

Guldbrev köper alla guldföremål i 20-karats guld. Det gäller alla guldkvalitéer och det spelar ingen roll om de smycken du vill sälja är trasiga. Vi köper guld från 8k guld upp till 24k guld. Sälj ditt 20-karats guld redan idag och gör en riktigt snabb affär! Guldhalten 20 karat innebär att föremålet innehåller en hög andel guld, vilket vi på Guldbrev betalar bra för.

Beställ ett Guldbrev idag och sälj 20 karats guld

Att sälja guldsmycken och andra föremål i 20k guld till Guldbrev är mycket enkelt. Börja med att beställa ett Guldbrev längst upp på den här sidan, så skickas det omgående ut till din folkbokföringsadress. När du beställer ett Guldbrev får du även inloggningsuppgifter till Mina sidor. Via Mina sidor kan du övervaka hela försäljningsprocessen av ditt 20-karats guld.

Guldföremålen placerar du i den medföljande säkerhetspåsen, som du returnerar till oss tillsammans med avtalet. Det portofria returkuvertet är ett s.k. REK-brev (rekommenderad post) och är dessutom försäkrat med upp till 10 000 kr.

När ditt 20k guld kommit in till Guldbrev värderas det och du kan förvänta dig en utbetalning till det konto du angett redan inom 24 timmar från det att vi värderat guldet! Ta gärna kontakt med vår kundtjänst om du har några frågor. Om du vill ha mer information rekommenderar vi också filmen på Guldbrevs startsida, samt informationen under "Så fungerar det" i huvudmenyn.

Högt pris för guld 20k

Guldbrev kan erbjuda dig ett guldpris för ditt 20 karats guld. Ett guldinnehåll på 20k innebär att 20/24, eller drygt 80 % av föremålet är guld (24 karat är rent guld). Det är förhållandevis ovanligt att nya smycken tillverkas i så höga guldhalter som 20 karat (desto vanligare är det med 20 karats guldmynt). En överväldigande majoritet av alla smycken som tillverkas i Sverige idag innehåller 18k guld eller en ännu lägre guldhalt, som 14k eller t.o.m. 9k.

Däremot är det inte ovanligt att äldre guldringar, guldkedjor och andra smycken är gjorda i 20 karat guld. Att guldinnehållet blivit lägre med åren beror delvis på att guldpriset ökat, men även på att guld är en mjuk metall. Därför behöver guldet blandas med andra metaller till en mer hållbar legering. En vanlig "utfyllnadsmetall" är koppar, men är det vitguld är det andra metaller som exempelvis den ljusa ädelmetallen rodium.

Priset på guld har ökat ordentligt under de senaste 5-10 åren, så det är inte alls omöjligt att du får betydligt bättre betalt när du säljer det idag än när du köpte guldet! 20 karats guld betalar dessutom bättre än genomsnittet eftersom de flesta smycken är 18k eller lägre.

Guldbrev återvinner det guld som köps in, vilket betyder att det smälts ner för att återanvändas. Ju högre guldhalt, desto större andel av totalvikten kan återvinnas. Det betyder att det inte har någon betydelse om det guld du säljer är trasigt – vi betalar ändå samma höga pris!

Hur vet jag om mitt guldföremål är 20k guld?

I guldsmycken som t.ex. guldringar och guldkedjor går det för det mest att hitta en stämpel som visar om ditt guldföremål är 20-karats guld eller någon annan guldhalt. Står det "20K" någonstans på smycket är det med största sannolikhet 20 karat. Smycken som tillverkas i Sverige ska även vara stämplade med den s.k. kattfoten. Kattfotstämpeln i kombination med guldhaltstämpeln fungerar som äkthetsintyg.

Vi utför alltid skraptester på guld, men för det mesta brukar guldstämpeln stämma, särskilt om du köpt ditt guldsmycke av en guldsmed i Sverige. Andra stämplar som t.ex. ortsstämplar och tillverkarstämplar förekommer också, men de är frivilliga och säger ingenting om guldhalt eller värde.

Hos Guldbrev får du alltid ett av marknadens högsta guldpris på 20k guld. Sälj ditt guld till Guldbrev direkt och tjäna lite extra pengar!

Beställ inom

så skickar vi ditt Guldbrev idag.
Paragraf 9 i förordningen om handel med begagnade varor (SFS 1999:272) kräver att samtliga kunders identitet kan styrkas. Ditt Guldbrev® skickas hem till den folkbokföringsadress som ditt personnummer är knutet till varför vi behöver denna uppgift.

  • Pengar senast 24h efter värdering

  • Högt förtroende hos Trustpilot

  • Försäkrat genom Postens REK-brev

  • Återvinning av guld är hållbart

Sälj guld till vårt högsta guldpris

Uppdaterat 2021-02-27

(per gram för 24 karat)

  • 14k
  • 18k
  • 20k
  • 24k

Gäller guldtackor från Boliden som skickas nästkommande vardag, maximerat till 25 gram/person. Se vår prislista, villkor för pris med snabbhetsbonus och villkor för våra högsta priser här.

Beställ gratis guldbrev