Efter beställning

När du beställt hem ett Guldbrev (Beställ online eller via vår kundtjänst) och gjort det före klockan 17.00 så postas det och når din folkbokföringsadress redan nästa vardag.

Här nedan får du information om vad ditt Guldbrev innehåller:

Enkla instruktioner

Enkla, tydliga instruktioner beskriver allt du behöver göra, vilka är desamma som du kan läsa om på denna sida.

Säkerhetspåsen

I den här specialkonstruerade säkerhetspåsen placeras guldet du vill sälja. Påsen försluts genom att avlägsna den röda skyddsremsan från den blå säkerhetstejpen. Kvittot (streckkoden) river du bort och sparar.

Tips – Kika på instruktionerna på själva påsen kring hur den röda skyddsremsan under den blå tejpen avlägsnas och säkerhetspåsen försluts.

Signera avtalet

Avtalsdelen fyller du i för att ge oss uppdraget att köpa ditt guld samt att det tillhör dig. Du ger oss härmed även rätten att smälta ner och sälja guldet vidare efter 30 dagar. Avtalet skickas inte med om du har godkänt våra allmänna villkor i samband med beställningen av brevet. Genom att godkänna våra allmänna villkor har du redan signerat avtalet.

Avtalet ska placeras i REK -brevet, och inte i säkerhetspåsen!

Tryggt & försäkrat

Med kuvertet skickar du säkerhetspåsen och det påskrivna avtalet som en rekommenderad försändelse, via dit närmaste Postkontor (som du hittar på denna länk). Alla kostnader är förbetalda när du väljer att sälja guld till oss.

Kvittot du får från ditt postombud ska du spara! Kvittot är ditt försäkringsbevis på att ditt guld nu är försäkrat.

Vi kvitterar ut ditt guld

Vi kvitterar ut din försändelse vilket gör att du kan känna dig säker på att vi fått det från Posten. Därefter påbörjas värderingen, se ”Så värderas guldet” om du är intresserad av att läsa om hur det går till.

Beställ guldbrev