SydÖstran

Februari 2012

Guldbrev är ett internetföretag som märker ett ökat intresse av att sälja sitt guld på internet. Men för dem som inte har tillgång till en dator ger sig nu Guldbrev ut till olika orter i Sverige.

Läs artikeln

Skåningar säljer sitt guld

Januari 2012

Januari är årets fattigaste månad. Då säljs större mängder guld i Skåne än någon annan tid på året, enligt internetguldföretaget Guldbrev som undersökt försäljningen av guld under 2011.

>> Läs artiklen

Stockholmsförorten med dyrast guld

Januari 2012

Allt är inte högkaratsguld som glimrar, visar nya siffror som företaget
Guldbrev tagit fram. Södermalmarna är de som i snitt får allra minst betalt för
sitt guld av innerstadsborna, 168 kronor per gram, vilket innebär att
de också har guld med lägst karat.

>> Läs artiklen

Sälja Guld – Räddningen

Januari 2012

Januari brukar i många undersökningar vara den månad när svenskarna har mest ont om pengar efter julklappar, julmat, utlandsresor och en del annat. För en del ärräddningen då att sälja guld. Sådant köper bland annat internetguldhandlarna Guldbrev upp.

DI.se

November 2011

På ädelmetallmarknaden visade spotpriset på guld en uppgång på drygt 15 dollar till 1.770, medan silvret var upp 0,25 dollar till 34,40.

» Läs artikeln

DI.se

Mars 2011

Guldet steg till rekordnivå under tisdagen då det tog ett skutt med 13 dollar till 1.432,57 dollar per troy ounce (ett troy ounce är 31,1 gram) på guldmarknaden i London.

» Läs artikeln

Sveriges Radio (P4)

December 2011

Priset på guld är just nu skyhögt och därför är det många nu som passar på att sälja guld som t.ex. sina ringar, klockor och annat som kan tänkas ligga hemma i byrålådan.

» Läs artikeln

E24.se

Januari 2011

E24:as privatekonomisajt tipsar om saker att tänka på när man ska sälja guld. Guldpriset är högt och det är därmed ett bra läge att sälja guld.  ”Alla som handlar med begagnat guld lyder under lagen om handel med begagnade varor och ska ha polistillstånd.”

» Läs artikeln

Expressen

November 2010

Guldstormen utlöses av en fallande dollarkurs, en växande misstro mot det finansiella systemet och en begränsad tillgång på den älskade metallen. Anledningen till att guld plötsligt fått storpolitisk betydelse är den dramatiska prisutvecklingen. På tio år har priset stigit med över 300 procent.

» Läs artikeln

Beställ guldbrev